Tofas Team

Tam Versiyon: Regülatör ve karbiratör arasında ki lpg borusu ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar 16 ie şahin marka aracıma montaj esnasında regülatörden migsere giden hortum direk olarak bağlanabilcekken hava filitresinin etrafında bir tur attırılıp o şekilde bağlanılmış, benim bildiğim, bu hortum ne kadar kısa olursa okadar iyi olmazmı arkadaşlar.
Ne düşünüyorsunuz.
Birde arkadaşlar lpg de şöyle bir sorun var parka halinde gaza yüklenip birden bırakınca yada hareket esnasında hızlı devirlerde giderken gazdan ayağımızı çekip arabayı boşa attığımızda araç istop edecek gibi olup tekrara düzeliyor hatta bazen istop ediyor.
Murat bey benim de bildiğim kadarıyla lpg hortumunun mümkün olduğunca kısa olması lazım ki pedal tepkilerinize hemen cevap versin.Diğer sorunuz eğer aracınız boşa attğınızda stop ediyorsa büyük ihtimalle filtre kazanından hava alıyordur , civataların sıkılığını kontrol edin gerekirse bantlayın.
(08.02.2012, 00:00)umuttuner yazdı: [ -> ]Murat bey benim de bildiğim kadarıyla lpg hortumunun mümkün olduğunca kısa olması lazım ki pedal tepkilerinize hemen cevap versin.Diğer sorunuz eğer aracınız boşa attğınızda stop ediyorsa büyük ihtimalle filtre kazanından hava alıyordur , civataların sıkılığını kontrol edin gerekirse bantlayın.

Filitre kazanından kastınız hava filitresi ise vidalara baktım ama kazan sağa ve sola hifif bir güç uygulayınca dönebiliyor, olmazsa bu kısma siyah silikon uygulaya bilirim.

hortum için söylediğinize katılıyorum tespitiniz aracımda mevcut araç geç tepkime veriyor. Ama neden uzun yapmışlar bi bildikleri mi vardı aceba?
benimkide öle uzun ellerinde hortum çeşidi olmadığından kısaltamıyorum uzun olmasnın sebebi gaz hortumunun kırılmasını engellemek içindi bende
(08.02.2012, 12:22)gkhan yazdı: [ -> ]benimkide öle uzun ellerinde hortum çeşidi olmadığından kısaltamıyorum uzun olmasnın sebebi gaz hortumunun kırılmasını engellemek içindi bende

hortumu kesip kısaltsak olmaz mı
bu sefer hortum kırılma yapıyor gereğinden az gaz geçişi sağlıyor
(08.02.2012, 14:36)gkhan yazdı: [ -> ]bu sefer hortum kırılma yapıyor gereğinden az gaz geçişi sağlıyor

kırmadan nasıl yapacağız bunun borusu falan yokmu bükmek için
sert plastikten yapılmış olan borular var hiç bir yerde bulamadım bir tek selimpaşada rastladım onlardan takıp yön veriliyor (bende bu sorunun nedeni hava kazanının deliği önde açılmış)
(08.02.2012, 14:55)gkhan yazdı: [ -> ]sert plastikten yapılmış olan borular var hiç bir yerde bulamadım bir tek selimpaşada rastladım onlardan takıp yön veriliyor (bende bu sorunun nedeni hava kazanının deliği önde açılmış)

Bu boruyu kısaltmak tepkimeyi bayağı artırıyor mu ?
gaz pedalıyla tepkiyi aynı orana getiriyor
Sayfalar: 1 2