Tofas Team

Tam Versiyon: Benzinde siyah duman
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar aracım enjeksiyonlu doğan.Benzinde çalışmıyordu benzin pompası yanmış değiştirdik.Fakat benzinde patırtılı çalışma ve egzozdan siyah duman atma oldu.Sebebi ne olabilir?
2.ci sorum ise fabrikasyon lpgli olanlarda enjektör ışığı yanması normal mi?
Lambda(oksijen sensörü) veya map sensörü arızalı kardeşim, önce hangisinde problem tespit artı sıfırı ile değişim şart, map sensörünün manifolda bağlanan borusu var çatlak vesaire varmı bakman gerek 
[Resim: 20170130_174540.jpg]
[Resim: 20170130_174526.jpg]
[Resim: 20170130_174533.jpg]
 Map sensörü yeri ve aradaki borusu
Bunlarda karbüratör ayarı var mı enjeksiyonlularda?Gazda sıkıntı yok.Cumartesi gösterecem fakat ustalar pek anlamadığı için bilgi edinmek istedim.

Aracın rölantisi de tutmuyor.Şöyle ki bir bakmışım olması gerektiği gibi devir artıyo sonra ısınınca düşüyo.Bir bakmışım sonraki gün hararet 70 lerde de olsa stop ediyor.Map sensöründen de yapabilir mi?
Ayarı var fakat her usta bilmez ve yapamaz, genel olarak enjektör üzerindeki alyanlı vida kısmından ayar yapılabilir ancak onunda ince bir ayarı var benim dahi bilgimde değil ustası lazım, rolanti dalgalanması rolanti motorundanda yapabilir, map sensöründe sıkıntı olsa gazdada illaki sıkıntı yapar diye birşey yok, ister ilk map sensörü değiştirip dene istersen karbüratörün tüm kısımlarını temizletip bir ayar yaptırmayı dene aracın zengin karışım yaptığı için siyah duman atıyor, önereceğim şeyler bunlar sonucu buraya yazarsan sevinirim.
Cumartesi gidecem ustaya bakalım ne olur sonucu yazarım.
Araç zengin çalışıyor.Ya yeterince hava alamıyor yada gereğinden fazla benzin gidiyor.
Benzin pompasını 6 barlık takdı usta.Acaba ondan yapar mı?
Pompanın Eşit barda takılması gerekirdi eğer basınç regülatöründe sorun varsa, sistemi olması gereken basınçta tutamıyorsa enjektör 3 varlık enjeksiyon süresinde 6 varlık pompa ile daha fazla yakıt püskürtür ve zengin çalışıp patlama VS yapar. Geçen gün biryerden okumuştum tek noktalar genelde 1 bar, çok noktalar ise 3 bar benzin basıncı ile çalışıyormuş ve tofaş ta 1 bar da çalışıyor ise 6 bar aşırı derecede yüksek olur
Orijinali bar olarak fabrikasyon değeri nedir?
POMPA 5 BAR OALACAK 1 5 BAR ÖN TAARAFA BASIYOR
Sayfalar: 1 2