Tofas Team

Tam Versiyon: Yağ Kaçırma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Öncelikle Selamün aleyküm 

Aracımın motorunda herhangi bir sorun yok benzinde ve lpg de saat gibi çalışıyor , gaz yemede hiçbir problem yok gayet güzel gidiyor , vites geçişleri gayet güzel hiçbir sıkıntı ,vuruntu yapmıyor .

Şimdi soruna gelelim , dün akşam aracımı Benzin'de bıraktım ve bugün sabah yağını suyunu kontrol ettim ,
Aracın yağında eksiltme yok gibi fakat aracın altına eğilip baktığımda aracın altının yağ olduğunu gördüm , kaputu açtığımda yağ filtresinin üstünde yağ var ve yağ çubuğunun kenarları yağlı durumda ve galiba çubuk tam oturmuyor .

Karbüratörün alt kısmında yağ mı benzin mi çözemediğim bişeyler var , Karbüratörcüye götürmüştüm , aracın içindeki benzin kokusunu kesti fakat hala daha yağ-benzin damlatıyor, o işi çözememiş sinir oldum.

Suda eksilme oluyor fakat araştırdığım kadarıyla conta yakma belirtileri yok peki bu su neden azalıyor ?
Araç ısındıktan sonra saat gibi çalışıyor dediğim gibi , ama soğukta çalıştırırken gaz vererek alıyor , gaz vermezsen 4. 5. marşta alıyor , direk lpg de çalıştırdığım için olabilirmi ? ,

Yağ kaçağı yağ filtresinden mi yoksa yağ çubuğundan mı ? , veya şanzıman mı kaçırıyor ? , Bunları buraya sorma nedenim adam gibi usta bulamamak , kime götürsem başka yere yönlendiriyor , eğer filtreden veya çubuktan ise kendim alıp takmayı düşünüyorum , herkes aracı satıp modelli bişey almamı söyledikçe araca daha da bağlanıyorum . İnşallah büyük bir sorunu yoktur .

Suyu neden eksilttiğini şimdi anladım , kapağın oradan kaçırıyor  .
Slk motorda benzin otomatigindende yag kacirabilir yag filtresinin ustune akar ama senin aracta benzin otomatigi varmi bilmiyorum ie sanirim
Yarın ilk işim yağ çubuk tapasını değişmek olacak , inşallah çözülür  Frown .
[Resim: bBRaa0.jpg]

[Resim: vj7l2D.jpg]

Galiba yağ çubuğundan yağ kaçırıyor , söylediğiniz gibi .Aksların arasındaki şey yağ akıtmış , aracın eski sahibi motor tamircisi direksiyon'a hidrolik gibi birşey yapmış , ilk aldığımda gayet yumuşaktı direksiyon , şuan biraz daha sert , acaba o hidrolikten mi yağ akıtıyor ?