Tofas Team

Tam Versiyon: ısınma sorunu(çözüldü-conta yanik)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Merhabalar.Son 3-4 gündür bi sıkıntım var ara ara başıma geliyor.Aracı çalıştırıp en az 3-4 dk rolantide bekliyorum.Motor harareti 70-80 c ye gelmesine rağmen kaloriferden içeri sıcak hava üflemiyor.Bu sabah da aynı sorun oldu hatta araç yolda stop etti.Kaputu açtım hemen tüpün beyni karlanmış ve radyatör alt hortumu soğuk.Devirdayim sorunu mu yoksa termostat mı acaba açmıyor?Belki yardımcı olur hararet sorunum yok.İlgisi ve bilgisi olan arkadaşlarımın yardımlarını bekliyorum.Teşekkürler.
Benim Tahminim Termostat İle Alakalıdır Bence Devirdaim De Bir Arıza Olsa 70-80 Dereceye Yükselmez
hararet 90 ı geçiyormu?
Yok hayır geçmiyor 90 ı.Radyatör full antifreeze.
radyatör alt hortumlar soğuksa termostatta problem yok gayet iyi açıyor demektir. ama içeri ısı vermeme olayını çözemedim bende..
+ lpg kafası da buzlanmıştı,elledim buz gibiydi.
stop etme olayı ondan kaynaklanıyor büyük ihtimalle abi... bi kaç kez benimde başıma geldi konyada gazcı beyne sıcak su dökebilirsin demişti.
Ama benim kafama takılan içeriye ısıyı neden vermiyor. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa iyi olur Smile
Termostat radyatöre giden suyu keser kısa devre dolaşım yapar motor 79C sıcaklığa ulaştığında açar radyatörede de su dolanmaya başlar.Eğer sizin aracınızın harareti 80-90C gelmesine rağmen radyatör alt hortumu soğuksa termostatınız arızalıdır.Arada sırada yapıyorsa size alarm veriyordur değiştirmekte fayda var olmadık yerde bırakabilir.Devirdaimide kontrol ettirin.
Demekki su dolaşmıyo beyin buz gibiyse, içeri kaloriferede gitmiyo su. Büyük ihtimal termostat açmıyodur. Devir daimden olsa beyin buz gibi olmaz su devir yapmasa bile o sıcaklıkta iken beyine kadar bi ılıklık gelir. Ama tabi ikisinide kontrol etmek gerekir.
biz adana da termostati boş olandan takıyoruz.sıcak şehir olduğundan mi bilmem öyle bir sorun kalmıyor Smile
Sayfalar: 1 2 3