Tofas Team

Tam Versiyon: Kafam Karşık
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Selamun aleyküm abilerim kardeşlerim herkese hayırlı günler.1 hafta önce işe başladım tabi bunun hemen ardından arabayı komple revizyona sokmaya karar verdim.Revizyondan kastım şu:

1-Komple kaporta+boya+ses yalıtımı.(Arabanın birkaç yerinde çürük ve göçük var.Ayrıca bagaj kapağı yamuk buna bağlı olarak her yağmurda bagaj içine su alıyor.)

2-Dış plastik aksam komple yenilenecek.(Tamponlar+aynalar+kapı kolları+camların hepsi değişecek.Ön camda çatlak var.)

3-İç Aksam:Tavan döşemesi kirli sıfır tavan döşemesi, orjinal paspaslar ve arabam yüksek göğüs olduğu için sıfır düğme grubu.(Mecut olanlarda iyi ama yapmışken tam olsun diye onları da değiştirmek istiyorum.)
-Koltukların süngerleri değiştirilip hepsi poşetlenecek.
-Orta ve yan difüzörler değişecek.
-Kap yüzleri iyi durumda onları değiştirmeyi düşünmüyorum.
-İç kapı kollarınıda değiştirmek istiyorum.
-Sıfır kaput keçesi takılıcak.(Kazadan sonra takılmadı.

4-Elektrik Aksamı:Sıfırdan elektrik tesisatı yapılacak.(Buna bağlı olarak mevcut far,sinyal ve stop lamları orjinalleriyle değişecek. Ön sis lambası da takılacak.)

5-Motor Aksamı:Akü hariç(Aküyü geçen sene sıfır aldık ve garantisi devam ediyor) bütün herşey yenilenecek.Yani ateşleme sistemi,silecek ve silecek motoru,radyatör,antifiriz kalorifer sistemi,karbüratör(Mevcut karbüratör iyi ama onuda değiştirmek istiyorum..Nette 2.000 tl civarında sıfır karbüratör buldum.)Ve buna bağlı olarak triger seti,hava filtresi, yağ bakımı,sıfır amortisör ve yaylarıda değiştirmeyi düşünüyorum(Onlarda iyi durumda ama yapmışken tam olsun istiyorum.)

Şimdi soruma gelecek olursak:

A)Bu işin maliyeti ne olur?
B)Ben böle birşey planlarken babam arabayı satıp parasını kenara koyalım diyor.Bilader ise tam tersi yeni bir araba daha alalım diyor(Bmw,Mercedes.)
İşte tam burada kafam karıştı.Sizce bu işin içinden nasıl çıkarım.Yanlış birşey yapmamak ve ileride pişman olmamak için siz abilerim ve kardeşlerimin yorum,görüş ve önerilerini bekliyorum...

Exclamation Araba garajda olduğu için fazla resim çekemedim.


[Resim: IMG_0661.jpg]


[Resim: IMG_0791.jpg]



[Resim: IMG_0791.jpg]



[Resim: IMG_0272.jpg]
selamlar masrafın çoook olur, değermi?? Sen karar ver. Sağlam parçaları değiştirmene gerek yok. bu işler uzun zaman alır. sabır işidir ustalar baştan savma yapabilir sinir olursun. bunları göze alarak hareket etmeni avsiye ederim.
Garajın olacak kendin yapacaksın söylediklerini  Smile , başka türlü masrafı çok olur , benim aracımda ufak tefek eksiklikler var , ufak tefek şeyleri bile kabaca hesapladığımda iyi bir fiyat çıktı karşıma , temiz bir araç istiyorsan satıp model yükseltmek en mantıklısı , yada böyle macun boya atıp bineceksin  Smile .
Elektrik tesisatın da sorun yoksa hiç değiştirme çürükler küçük ise onarımını yaptır göçükler büyük değil ise elletme yine aynı şekilde boya kötü değilse onu da elletme.

Benim tavsiyem bineceksen ;

1.Bagajı ayarlattır gerekirse bagaj fitilini değiştirt.

2.Çürükleri onarttıktan sonra alttına pütür uygulaması yap uzun süre çürümez.

3.Yalıtım istiyorsan kaput keçesini tak tekrardan

4.Ön camı vizeye yakın değiştirtebilirsin.

Diğer saydıkların keyfi işler ancak şahsen 2000 lirayı karbüratöre vermektense dereceli egzantrik işli kapak atarım motora onun dışındaki saydığın masrafa değmez onun yerine yüksek model farklı bir araç alabilirsin bu yapacakların en az 6000 tutar astarı yüzünden pahalıya gelir.
serçe için altına zift atmaya bursa otosansit de ziftçi 500 tl istedi!! sen düşün . kaportada ufak bir işim vardı forumda foto atmıştım marşpiyel içerden çürüktü ve sağ ön davlumbazdada çürüme vardı 150 tl tuttu, ama 2000 tl diyende 550 tl diyende 350 tl diyende çıktı. artık ufak tefek işlerde kendim sac kesip akıllı vida yapıyorum, pu mastik uyguluyorum yada sunfix ile yamalıyorum.
Bütün önerilerinizi okuyorum hepinize teşekkür ederim.Aslında söyledikleriniz hepsi çok mantıklı.Kendi el becerim biraz zayıf olduğundan hiçbir işi kendim yapmam.@Towarscke kardeşimin dediği gibi sadece gerekli sorunlu yerleri yaptırıp kullanmak daha mantıklı şartlarıda göz önüne alırsak.Bakalım daha nasıl öneriler gelecek?
düşünceleriniz güzel gönül ister ki herkes aynı şekilde aracını yenilesin ama nafile.

arkadaşlara katılıyorum öncelikle garajın olması şart..
el becerin olmalı hepsini olmasa bile büyük bir çoğunluğunu kendin halletmen lazım
hadi hepsini kendin hallettin malzemeler oldukça fiyat tutacaktır hatta senin yerine internetten fiyat çıkartayım Smile  kabataslak internet fiyatları bunlar.. sanayiden alınca kimisi daha ucuz kimisi daha pahalı olacaktır mutlaka.. 
[Resim: 0692447e_f46c_412d_94ee_43d8428b6842.jpg]
@jigsaw_54 Kardeşim bu listenin bir kopyasını aldım haberin olsun Smile Ayrıca böle bir araştırma yapıp beni bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.Mantıklı olan kaporta aksamında sorunlu olan bölgeleri yaptırıp üzerine birde ses yalıtımı yapmak.Motor aksamında sağlam parçaları değiştirmeyip eskimiş yada çok kötü durumda olan parçaları değiştirmek lazım.Buradaki yazan listeye göre.Onun dışında zamanla tampon,tavan döşemesi gibi ufak şeyleride daha sonra halletmek lazım..
(19.02.2018, 19:09)67 LC 514 yazdı: [ -> ]@jigsaw_54 Kardeşim bu listenin bir kopyasını aldım haberin olsun Smile Ayrıca böle bir araştırma yapıp beni bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.Mantıklı olan kaporta aksamında sorunlu olan bölgeleri yaptırıp üzerine birde ses yalıtımı yapmak.Motor aksamında sağlam parçaları değiştirmeyip eskimiş yada çok kötü durumda olan parçaları değiştirmek lazım.Buradaki yazan listeye göre.Onun dışında zamanla tampon,tavan döşemesi gibi ufak şeyleride daha sonra halletmek lazım..
Al al Smile dukkanda is olmayinca vakit gecirmek icin guzel oldu Smile isin sakasi bi yana dedigin gibi kaporta boyani yaptir hazir sokulmusken ses yalitimini adam akilli heryere yap topla bukadarina gerek yok yapacaksin illaki bi deger katacak ama masrafin kadar katmayacak kimse yanlis anlamasin artik tofas arabalari toplanmaz toplanmaya toplanir ama topladigin kadar etmez aracin ihtiyaci olani yaptir devam et .. bugune kadar 3 tane tofasim oldu profilimdeki 3. Tofasim halen biniyorum ilk aldigimi 5 6yil once 90model sahini 4900liraya aldim 4500lira ihtiyaci olan masrafi yaptim 1yil 3 ay sonra 2. Tofasimla takas yaptim uste 2500 lira verdim 98 model 1.4 sahin aldim onu da yine 1 bucuk yila yakin kullandim ortalama 1500lira kadar masraf yaptim (700lirasi sanziman gerisi ivirzivir) 8000liraya sattim sonra bi mondeo aldim ondan da 4000lira kadar kâr yaptim evdeki arabayi degistircez diye krediye bulasmadan 2 araba satip 2 araba alalim dedik evdeki arabayi yukselttik ben model dusurdum yine tofas aldim 97slx piyasaya gore nispeten ucuza aldm ama buna da 5000lira masraf yaptim ve bunun sadece 1000lirasi keyfi sayilabilecek seylerdi piyasada fazlaya maloldu bana onumuzdeki zamanlarda ilana koyacam aldigim paraya vermeye raziyim 5000lira bana girdi iste.. istedigin kadar masraf yap anca bedavaya alip toplayip satarsan az bisey kârın olur okdr. Bence gerekeni yap ilana koy parayi da tut kenarda cok kelepir guzel bi tofas bulursan hemen canliyi bas al elini ayagini toparla iyi paraya sat hem kâr yaparsin hem toplamak icin olan hevesin azalir hem de arabasiz kalmazsin Smile

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@jigsaw_54 Kardeşim yazdıklarının altına imzamı atarım kelimesi kelimesine sana sonuna kadar katılıyorum.Özellikle senin yorumlarını okuduktan sonra düşüncelerim daha da belirgin hale geldi.AL sat tayfasından değilim ama dediğin de ilerleyen zamanlarda olur tabi şartlar el verirse.Onun dışında yapacaklarımı az çok kafamda belirledim Allah razı olsun.Bakalım ilerleyen zamanlarda herşey dahada netleşir Smile
Sayfalar: 1 2 3