Tofas Team

Tam Versiyon: Motor Onarıcı Katkı.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba üstadlar.

Motordaki piston tokatlama olayı gitgide artmaya başladı. İlk başlarda ısınınca keserdi, şimdi ısındığı zaman da gaza çok basarsam yapıyor. Bunun yanında yağ yakma da artmaya başladı. İlk 800 km'de yağ eksiltme hiç yoktu. Şimdi ise 1500 km civarı oldu, yağ çubuğunda 4 te 1 eksilme var, ki bu da 1 litreye geliyor yanılmıyorsam. Bana öyle geliyor ki, eski sahibi motoru rektefe etmek yerine segman attırdı, segmanlar da yavaş yavaş eskimeye başladı. Diğer bir ihtimal de, motor hararet yaptı ve yüksek ısıdan dolayı piston şekil değiştirip yanlardan boşluk yaptı.

İnternette motor katkıları hakkında birçok şey duruyoruz, birçoğu sahte olduğu için bu tip şeylere hep önyargılı bakardım ama şöyle bir video gördüm. Traktör üzerinde deneme yapıyor. katkıyı koymadan önce ilk 3 silindir 280 psi civarı, 4. silindir ise 230 psi kompresyon yapıyor. Katkıdan sonra ilk 3 silindir 300 e yakın yapıyor, 4. olan sıkıntılı silindir ise 282 psi a çıkıyor. Ayrıca denemeyi yapan kanalın birçok videosunu da izlemişimdir, motor üzerinde çeşitli deneyler yapan biri. Malın reklamını yapacağını pek düşünmüyorum, ama yine de tam güvenmemek lazım.



Engine Restorer denilen bu katkı Türkiye'de de satılıyor. Alıp kullanmayı düşünüyorum ama daha önce deneyen veya duyan oldu mu sormak istedim. Pistonlar ve gömlekler üzerinde onarım yapıyor olsa bile, tokatlama durumunu düzeltir mi orası da ayrı bir merak konusu benim için.

İyi forumlar.
Tokatlama ne
(13.02.2018, 22:09)aponal yazdı: [ -> ]Tokatlama ne

[Resim: hd-152064.png]

Pistonun gömleklere boşluk yüzünden vurması. Motor ısındığında pistonun genleşmesinden dolayı azalır.