Tofas Team

Tam Versiyon: Sübap üst kapak contası
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar merhaba.Aracımın külbülütör yani sübap üst kapağının ordan yağ kaçırma sorunu var.Buradaki contayı kendimiz değiştirebilir miyiz?İnce ayarı felan var mı?
ben oraya conta dayandıramamıştım ustam. yine tt forumdan bi ustamızın tavsiyesiyle kauçuk  conta aldım. o gündür bu gündür rahatım. mantar contadan biraz pahalı ama sorunu çözüyor. hava filtresini söksen yeterli olur. contayı takıp sıkmadan önce iyice yerleştir. kapağın altından dışarı taşan conta olmasın. sonra rahatlıkla sıkarsın. 6 tane 10 somun tutuyor.
Yani bi ustalık gerektiren durum yok.Biraz el becerisi.
ustam ben cam sıyırıcıların takımına 35 lira vermiştim zamanında, takmaya 100 lira istemişlerdi. o zaman başladı.. hep kendim yaptım. yaparsın ustam. takıldığın yerde biz burdayız. diğer ustalarım da yardımcı olur. kolay gelsin.
Saolasin.
(10.02.2018, 20:25)Kenan67 yazdı: [ -> ]Arkadaşlar merhaba.Aracımın külbülütör yani sübap üst kapağının ordan yağ kaçırma sorunu var.Buradaki contayı kendimiz değiştirebilir miyiz?İnce ayarı felan var mı?

Slx motor icin alacagin conta bu bundan gayrisi pek randuman tutmaz...

http://www.tofasteam.com/konu-ust-kapaktan-yag-sizintisi-36199
Bugün contayı değiştirdim.Fakat bazı kişiler tork ile sıkma işlemi ile yapılır felan dedi.Ben düz hesap sıktım.Sonra 15 20 dk çalıstırdım arabayı herhangi bir yağ atması olmadı.İleride ne gibi sıkıntı olur?Kapak yamulur mu?
Tork anahtarıyla sadece üst kapak sıkılır subap kapağı sıkılmaz yanlış bir durum yok
Anladım teşekkürler.