Tofas Team

Tam Versiyon: Benzin de duman
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
S.a tt ailesi herkeze merhabq. Aracımda bir sorun var bana yardimci olabilecek tecrubeli arkadaslardan acil yardim istiyorum arabam lpg de sabah ilk marsta hic bir sorun olmadan calisiyor fakat benzinde calistirirken motor isinana kadar asiri denecek kadar beyaz duman atiyor . Lpgde vu beyaz duman yok . Birde kendim karburatorun hava ayar cidasini oynadim ondan olabilirmi bunu eski haline nasil getire bilirim ve benzinde cok kesikli calisiyor . Bunu kendim yapabilir miyim yoksa karburatorcu ye mi gotureyim cok oynamadan ve bide elimde hic oynanmamis cikma slx karburator var ona gore mi ayarlayayim simdiden ysrdimlariniz icin tesekkurler.
sabahları soğukken beyaz duman atması normaldir. beyaz duman gündüz sıcakken hafif gelebilir. beyaz duman yağmurlu havalarda daha net görünür. beyaz duman motorun benzin-hava karışımının iyi olduğunu, motorun çiğ yakmadığını gösterir. ''siyah duman çiğ yakıt, mavi duman yağ yakıyor, beyaz duman emisyon ideal'' demektir. kesik kesik çalışması benzin kesici valften kaynaklanabilir. veya buji kablo-bujilerden birinde sıkıntı olabilir.
sabahları hiç LPG de denedin mi? aynı şekilde kesik kesik çalışırsa sadece ateşleme sistemine odaklanmalısın :ok
Benim de sabahları lpg de calıştırınca ve biraz gaza yuklenınce beyazdan griye yakın duman yapıyor. Gaza yuklenınce bu durum. Isınca yapmıyor. Normalmisir??
(10.02.2018, 14:39)erdem2680 yazdı: [ -> ]sabahları soğukken beyaz duman atması normaldir. beyaz duman gündüz sıcakken hafif gelebilir. beyaz duman yağmurlu havalarda daha net görünür. beyaz duman motorun benzin-hava karışımının iyi olduğunu, motorun çiğ yakmadığını gösterir. ''siyah duman çiğ yakıt, mavi duman yağ yakıyor, beyaz duman emisyon ideal'' demektir. kesik kesik çalışması benzin kesici valften kaynaklanabilir. veya buji kablo-bujilerden birinde sıkıntı olabilir.
sabahları hiç LPG de denedin mi? aynı şekilde kesik kesik çalışırsa sadece ateşleme sistemine odaklanmalısın :ok

Lpg de hicbir sorun yok ama benzinde beyaz dumanda cok asiri var sanki contq yakan qrqc gibi. Ama conta da yakik degil kapakci ya baktirdim karburatorun ayari gerekiyor dedi ustalar. Valla anlamadim daha once yoktu bi usta karburator deki rolanti vidasini oynadi ondan sonra oldu olanlar