Tofas Team

Tam Versiyon: lpg ve benzin cok yakiyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Mrb. Arkadaslar 99 sahin 1.6 ie var. Benzin ve lpg tuketimini oldukça cok yakiyor asiri hemde buji. Buji kablolari. Sibop ayari yag yag fitresi tiriger kayisi ve bilyasi ve diger kayislar yenilendi ama cok yakiyor sehir ici asiri yakma var ben onceden lpg diye tahmin ediyordum. Ama benzinde cok yakiyor ustalara gidiyorum kimse orali olmuyor. Tek dedikleri bunlar yakar 20 tl lik gazla 25 km gidiyor. Sehir ici benzin ise 2.5lt ile 13 km yapiyor. Defalarca denedim ama her ikiside cok yakiyor neyden ola bilir bir yardim edin. Sehir disi duz yol 20tl lik gazla 45 buluyor. Benzin ise 2.5lt ile 25 km yapiyor. Sehir ici ve sehir disi bukadar cok fark edermi sehir ici dedigim de evden ise isten eve o da yolumun ustunde iki kirmizi isik var.
Bu anlattığın olayı 1 hafta önce bende yaşadım benim Buji ve Kablolar değiştikten sonra olmuştu kime gitsem ya karbüratör hava alıyor senin dedi yada distribütör değişecek dediler hiçbiri değilmiş güzelce avansını ayarlattır karbüratörden rölantini ayarlattır en son ise güzelce bi gaz ayarı çektir sorunun büyük ihtimal çözülecek bide sen bujileri ne zaman değiştirdin ve değiştireli kaç km yol yaptın ? 
benim ara ie avans ayari varmi bunlarda. 2 hafta oldu km de fazla olmadi
Eksozun ustundeki oluyor lambada degilmi

Birde bugun bir yerden map sensoru gecti elime onu taktim lpgde gaz yemesi filan gidisi normal ama benzinde araba gaz yemiyor 4 binden sonra geri dusuyor. Ustundeki map sensoru benzindeykende enjektor lambasini yakiyordu hic sonmuyordu bunda benzinde sonuyor ama gaz yemiyor. Hava fitre cikisi buyuk olan yer komple kapali kucuk yer acik ondan ola bilirmi.

Ustundeki map sensorunde benzinde de. Lpg de de enjektor lambasi yaniyordu. devamli bu taktigimda benzinde sonuyor lpg de yaniyor ama benzinde gaz verdim mi 4 veya 5 bin devirden sonra geri dusuyor gaz yemiyor.
Erçin kardeş aracının sağlığı için her türlü bakımı yapmışsın tebrik ediyorum, fazla yakıtının sebebi büyük ihtimal Alper kardeşimin dediği gibi lambda sensöründen gibi, kablolarında herhangi bir kopukluk var ise veya soketi takılı değil ise yada lambda sensörü kurum bağlayıp görevini yapmıyor ise hem benzinde hemde gazda çok yakar aracın. çünkü bildiğin üzere bizim araçlar beyinli, sensörlerden biri arızalı ise gazdada çok yakmana sebep olur, sensörün yerini manifolttan aracın altına doğru boruları izle orada göreceksin biraz kuytuda ilk olarak kablolarını ve sensörü kontrol ettir sonucu burdan yazarsın .
Mrb arkadaslar dun elektirikciye ve tamirciye gittim tamirci alakasi yok desi onlarla ugrasmak istemedi elektlrlkcl ne oldugunu bile bilmiyor. Ugrasmak istemediler evde kendim soktum ucu simsiyah tı benzinle balata sipreyiyle temizledim guzelcene. Geri taktim calistirdim calisirken kabloyu cekiyorum arabada hic bir degisiklik olmuyor ölçüm alet getirecem kendim olcecem birde ama degerlerini bilmiyom bilen varsa paylasa bilirmi. Birde map sensoru taktim dediydim benzinde gaz yemiyordu araba ugrastim ettim yok olmuyor gazda hicbir sıkıntı yok hatta benzinde enjektor lambasi bile yanmiyor. Kendi ustundekinde benzin deyken bile enjektor lambasi yaniyor. Acaba diyorum map sensorunden de cok yakma yaparmi sehir ici 20 liralik gazla 23 km benzin ise 2.5lt ile 13 km gidiyor. Ama sehir disi duz yol 20 liralik gazla 55km yapiyor. Bensin ise 25 km yapiyor 2.5lt ile. Konuyu yayip bir yardim edin.
Lambdayı temizlemen iyi olmuş, map sensörünü değiştirdiğinde ışık sönüyor ancak kendi map sensörünü taktığında yanıyorsa map sensöründe arıza vardır, map arızası yakıtın artması bide siyah duman ile kendini belli eder oraya yoğunlaşabilirsin
Lambada ve map sensor siparisi verdim gelecek bekliyorum. Deneyim geri donus yapacagim
bu dedıgınız sensorler mam ve lambda nerededır resımlı paylasmanız mumkunmu bende bı sokup denesem ıe aracım var ama teknık bılgı ve deneyımım yok yardımcı olursanız sevınırım.
(03.02.2018, 08:55)Ercin33 yazdı: [ -> ]Lambada ve map sensor siparisi verdim gelecek bekliyorum. Deneyim geri donus yapacagim

Süper , parçalar gelince montajını yapıp bize burdan mutlaka yaz kardeşim merakederim =)

(03.02.2018, 09:09)paradaise yazdı: [ -> ]bu dedıgınız sensorler mam ve lambda nerededır resımlı paylasmanız mumkunmu bende bı sokup denesem ıe aracım var ama teknık bılgı ve deneyımım yok yardımcı olursanız sevınırım.
Abi map sensörü enjektör kontrol ünitesinin alt kısmında (ön yolcu koltuğu kaput içinde) lambda sensörüde hava kazanını sök oradan manifoltu gör ve aracın altına doğru egsoz borularını izle göreceksin soketli bir yer işte orası, resimler aşağıda Wink 

[Resim: IMG_20171204_WA0040.jpg]
Lambda sensörü 

[Resim: IMG_20170413_WA0000.jpg]
Map sensörüde hemen resmin sol altındaki iki vidayı sök plastik korumayı çıkar onun altında bir metal var o metalin altında takılı