Tofas Team

Tam Versiyon: sigorta kutusu sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
S.a. hayirli aksamlar. Aracimca sigorta kutusunda ariza oldugunu dusunuyordum. Sokup icini actim baya bi tamir gormus bildigin lackalasmis. Ek falan yapmislar. Sorum su elimde baska bi sigorta kutusu var ici falan temiz ama fis yerleri farkli ve fis yuvalarindaki erkek fis sayisi bendekimden fazla. Sigorta kutusunun arka kapagini degistirsem fisler tam uyar ama bi sase falan yaparmi diye kararsiz kaldim. Bu konuda bilgisi olan arkadaslar yardimci olurlarsa sevinirim.
Farklıysa riske girme
s.a arabam 1994 model DOĞAN S tir. fabrikanın koyduğu tesisat ne ise şuan üzerinde o var.
sigorta kutusunu 3-4 yıl önce kardeşim değiştirmişti. bir ay önce o sigorta kutusunun içini açtım. dikkatimi çeken şey; plastik kapakta sol altta (sanırım bzm eski kutuya ait) sis lambası sigorta yeri var. fakat plakette karşılığı yok. yani sigorta takamıyorsun. fakat göstergede iki adet sis lambası simgesi var. kumanda panelinde de iki adet sis düğmesi var. bunlardan soketinde mavi (kırmızı çizgili) kablo olana basınca sağ sinyalin üzerindeki sarı renk yanıyor ve arka stoptaki mavi (kırmızı çizgili) kabloya + geliyor, böylece kar lambaları yanıyor.
Diğer sis lambası düğmesinin soketinde yeşil kablo var. ama göstergede sol sinyalin üzerindeki yeşil renk sis simgesini yakacak bir lamba tesisatı yok. soketteki yeşil kablo belki öne gidiyordur veya tesisatın bir yerinde ucu kesilmiştir, bilmiyorum. zaten başka şeylerle uğraşmaktan çok fazla kafa yoramadım. önce muayeneden bir geçelim Smile

snn olay benimkine benziyor. bence belirttiğin sigorta kutusunu takıp denemelisin.
Sigorta kutusunu degistirdim dun cok sukur bi sıkıntı olmadi. Fislerin icinde iki tane fazla fisin icine giren metal cubuk vardi zaten onlarinda fis yerindeki karsiliklari bostu. O fazla fislerin sis fari icin oldugunu dusunuyorum. Sigorta tablasi farkli oldugu icin degismeye cekiniyodum en sonunda tofas butun kus serilerine ayri ayri sigorta kutusu uretecek degilya diye dusundum en fazla bi kac ekstra eklemistir dedim . fis yataklarinin olmasi icin bendeki sigorta kutusunun arka kapagiyla yeni kutunun arka kapagini degistirdim boyle fisler kolaylikla yerine takildi sirasi karismadi.