Tofas Team

Tam Versiyon: Rölanti sorunu ve ses? (Video mevcut)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Ciddi anlamda bir rölanti sorunu ve ıslık sesine benzer sürekli olarak çıkan bi ses var arkadaşlar. Daha önce konu açmıştım ustaya götürücem bi 5 6 gün sonra fakat ustaları biliyorsunuz çalışan aksama dahi parmak atmayı çok seviyorlar. Bundan dolayı az çok bilgim olarak gitmek istiyorum. Çok sağolsun buradan bir arkadaş zaten usta önerdi fakat ben yine de sizin fikirlerinizi almak istedim. 

karbüratör takozun çatlamış. o çatlaktan çektiği havadan dolayı ıslık sesi çıkıyor. ilkbaharda başıma gelmişti oradan biliyorum. hava filtresi kazanını sağ sola hafif oynat sallanıyorsa dediğim gibidir. hatta üstten aşağı bastır, ıslık sesi kesiliyorsa durum netleşir. veya alttan eğil bak, şu resimdeki gibi görüntü var mı?


[Resim: G_r_nt_01666666.jpg]

upload picture
Simdi calistirdim baktim takozda bi problem goremedim hatta foto cekmistim ama silinmis. Egzos efsane su atiyor onu farkettim. 2 dk rolantide biraktim su birikti egzosta.
resimdeki takoz ilk baharda akü tarafından çatlamıştı. yeni takoz ise geçenlerde göğüs tarafından yani ön cama bakan taraftan çatladı. o yüzden iyi bakmalısın. hava filtresi kazanını hafifçe sağ sola oynatmayı dene ok. veya araba çalışırken hava filtresi kazanına üstten aşağıya doğru kuvvetlice bastır. bak bakalım ses değişikliği oluyor mu.

su atması arabanın ideal yakıt karışımı olduğunu gösterir Smile duman beyaz çıkar zaten.
(25.01.2018, 23:12)erdem2680 yazdı: [ -> ]resimdeki takoz ilk baharda akü tarafından çatlamıştı. yeni takoz ise geçenlerde göğüs tarafından yani ön cama bakan taraftan çatladı. o yüzden iyi bakmalısın. hava filtresi kazanını hafifçe sağ sola oynatmayı dene ok. veya araba çalışırken hava filtresi kazanına üstten aşağıya doğru kuvvetlice bastır. bak bakalım ses değişikliği oluyor mu.

su atması arabanın ideal yakıt karışımı olduğunu gösterir Smile duman beyaz çıkar zaten.

Abi yaşımız genç valla ilk aracım da tofaş olunca böyle pinpiriklenmeler oluyor haliyle hoşgör Smile . Sabah işten çıkınca gidip bi kontrol edicem.
Ses kayışlardanda geliyor sanki.
Ama karbüratörün hava aldığı ortada bence bir karbüratörcüye bakir hem hava olayını cözersin hemde karbüratör temizliğini yaptırırsın saat gibi çalışır
Estağfirullah kardeşim Smile eğer takoz çatlamışsa ve hava durumu müsaitse kendin yapabilirsin. elin takım taklavat kullanmaya yatkınsa tabi Smile
hava filtresi kazanın üç adet 10 luk civatasını sök, kazanı karbüratörden ayır. 10 lokma anahtar ile karbüratörün dört adet uzun saptalama vidalarını sök. karbüratörü hafif kenara çek. takozu göreceksin. manifolttun üzerinde siyah sert körük cinsi bişey. onun dört tane 10'luk civatatası var. akü tarafındakileri sökmek basit. ama sol taraftakileri sadece açık ağız 10 anahtarla kısa kısa çevirerek sökersin.

eğer bn yapamam dersen 50-70 TL arası işçilik alırlar.

karbüratörün içini açtırıp temizletmek istersen memeler ve diyaframları felan alırsın 120-150 TL işçilik tutar haberin olsun.

aslında bnm bu konudaki görüşüm; karbüratör temizliğinden ziyade diyaframların değişmesi. fakat gazda kullanılan arabanın diyaframları zaten çok kısa sürede sertleşiyor. sürekli değişmek masraflı. o halde diyaframlar patlayana kadar devam etmek lazım ki bn patladığına 17 yıldır hiç şahit olmadım.

karbüratör temizliği ise benzinden 1-2 gün kullanınca nispeten temizleniyor.

neyse kardeşim çok uzattım; en kalıcı öğrenme metodu ''Yaşayarak Öğrenme'' yöntemidir. sen bunları kendin tecrübe etmelisin Wink