Tofas Team

Tam Versiyon: Motordan Gelen Şıkırtı Sesleri Ve Yatak Vurma Sesine benzeyen sesler (videolu)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Araç lpg ve lpgye dair hiç bir parça yok tesisatıda yok önceden belirteyim

aracın en son 3 hafta önce benzini bitmişti doldurduktan üç saat sonra marşa bastım ilkten stop etti ikinci basışımda TOK diye bişey vurdu kaputa motor içinden geldi ses ama gene stop etti son basışımda 1 dkda zor toplayan motor hemen çalıştı ve topladı. ama bu aralar anlayamadığım sorunlar var örn: gaz pedalının yarıdan bi tık düşük seviyede basarken vıyyyyyyy diye bir ses geliyor ama yüksek devirlerde kesiliyor rölantide sübaplar şıkırdıyor 2.videoda şıkırdama yataktan mı yoksa sübaplarden gelen bir ses var çekbas yaptıktan sonra ve alt devirlerde. 1.videoda ise motorun çok fazla titremesi ve yakından çektiğin motorun sesleri var ve sarı fanın (motorun önünde onun ileri geri gittiğini göreceksiniz bu saydıklarımın hepsini neden yapar. Yardım edermisiniz?
VİDEO-1-rolanti

VİDEO-2-devirlerde
(23.01.2018, 23:59)Majesteleri yazdı: [ -> ]Yatak vuruyor gibi ama segman kirmis da olabilir,subap sesi devirle birlikte artar rolantide düşer.
Senin arac devir artinca sesi kesiyor.Titreme olayida onunla alakali,sese bakilirsa pistonun birinde baya bosluk var ve bu sebeple senkronize hareket sağlanamiyor.
Üst kapa acilip manzarayi görmek lazim,tahminle nokta atisi yapmak zor.

bide buji kabloları yanlış bağlanmış 4-4e 2-3e 3-1e 2 yazan yer ise distrübütörden çıkmış ve silindirik bir alete bağlanmış

yağ niye akıyor peki
elle oynatınce sallanıyor abi o fan ama azcık ama çok titriyor araba titriyor o derece motor takozlarınında etkisi olabilir mi peki. yağına baktım dün gece cubuğunun hepsi yağlığdı böle bal renginin açığıydı ama peçeteye sildiğim anda peçetenin üstünde sildiğim yerlerde siyaha döndü

motor çok titriyor olacaktı fandan sonraki cümle abi.

aracın motor yeme yatak sarma problemleri olur mu bu olaylardan sonra peki abi
Güncel

SS70 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
acaba fazla yağ ilave ettinde bujiler mi yağlandı? çünkü fazla yağı bujiden atıyor görünüyor. ayrıca eğer o en soldaki buji bozulmuşsa, araba çalışır ama çok titreyerek çalışır. ısınınca biraz daha toparlar fakat verim alamazsın. geçenlerde başıma gelmişti ordan biliyorum. bnm hem en soldaki buji bozulmuştu hemde buji kablosunun bujiye geçen tırnağı kopmuştu. kullanılmış ama sağlam bir buji takıldı ve evdeki eski bir buji kablosunu taktım sorun düzeldi. belki sana bir fikir verebilir bu olay.
şimbi ben kablonun ve bujinin çalışıp çalışmadığını nasıl anlicam ve abi düz bü şekilde bağlarsak buji kablolarını sorun düzelir mi

abi bujinin ve kablosunun çalışıp çalışmadığını nasıl anlarız ve kabloların yerini doğru taksak düzelir mi
Dostum ehliyetin var mı senin bu yaşta araç kullanman sakıncalı zaten ? 
sitedeki tofaş sahipleri çok genç benimde dikkatimi çekti. ben 38 im , iki üç kişiyiz yaşı yüksek olan sanırım.
Geçmiş olsun tekrardan . Ses subap sesiyle birlikte geliyor. İlk önce yapman gereken külbütor kapağını açıp külbütör manivelasının civatalarını (Bağlantı ) kontrol etmen . Eğer bir Salma söz konusuysa büyük ihtimal sesi oradan yapıyordur.

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
(24.01.2018, 22:46)bekocuu yazdı: [ -> ]şimbi ben kablonun ve bujinin çalışıp çalışmadığını nasıl anlicam ve abi düz bü şekilde bağlarsak buji kablolarını sorun düzelir mi

abi bujinin ve kablosunun çalışıp çalışmadığını nasıl anlarız ve kabloların yerini doğru taksak düzelir mi

@Majesteleri sorunun cevabını vermiş zaten. hem yeni bir buji takıp deneyebilirsin. kablo bozulması çok nadir olur.

sen kablolarının yerlerini değiştirdiysen eğer eski haline geri al. 2 - 3 farklı şekilde takılabiliyormuş diyorlar. ama bnm arabada tek bir şekilde uyum sağlıyor. başka şekillerde taktığımda araba çalışıyor ama patlatıyor. bi tane DOĞAN S gördüm, benimkinden çok farklı takılmıştı kablolar.
Sayfalar: 1 2