Tofas Team

Tam Versiyon: Kaloriferde ilginç sorun
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar aracın musluk ve kalorifer peteği değişti, araç giderken su döngüsü iyi olduğundanmıdır nedir ısıtmada hiçbir sorun yok, ancak trafik yoğun olduğunda dur kalk vesairede soğuk üfleme yapıyor 1. veya 2. kademeye getirdiğimdede aynı soğuk üflemeye devam, ancak biraz 3.vtesi göreyim sıcak üflemeye devam ediyor bu normalmi yoksa sorun nerede ?
Aynen üstat bilen arkadaşlar yazsın bilgilenelim bizde, sistemimin düzgün çalıştığını düşünüyorum ancak bu sorunda olmamalı gibi geliyor bilemedim . Malum işe giderken yağış oluyor 11 km gidiyorum bazen trafik felaket sıkışık 3.vitesi zor görüyorum ön cam buğudan görünmez halde kalıyor.
Devir daimde bir sıkıntı var o zaman çünkü petek ve musluk yeni tıkama olayı olmaz araçta boş termostat mi var birde o da önemli
radyatörün önüne komple karton koyun benim araçtada aynı sorun vardı ben böyle çözüm buldum hiçbir sıkıntı yok kışın hava soğuk olduğu için araç hızlanınca radyatör içindeki su soğuyor sorun bundan kaynaklı :ok :ok
bu aralar ayni sorunlarda konu acilmaya baslandi benimkide ani dert arti olarak termostat 110 da aciyor yedek depoda baloncuk var benimki sanirim conta yakti seninki yakmaz isallah en azindan devirdaim olurda daha ucuza hallolur
(23.01.2018, 17:06)Majesteleri yazdı: [ -> ]
(23.01.2018, 12:10)Buraktugra yazdı: [ -> ]Bende karlanma olayi hic olmuyor eger motorda bi problem acmiyorsa hic ellemem acikcasi.

Sendeki muhtemelen seri bağlantidir.
2 cesit baglanti sekli var bu meretin  Smile
Bendeki gibi T atilip paralel baglanti yapilirsa motor suyu ikiye bölünüp petek ve regulatör paylasiyor.Buraya kadar sorun yok,asil mesele regulatörden cikan suyun peteğe uğramadan tekrar motora gitmesi.Bu sebeple düsük devirde ılık üflüyor. 

Verdiğin değerli bilgiler için teşekkür ederim kardeşim, bu dediğin bağlantıyı yaptırıcam gaz beyni için herhangi bir sıkıntı değil tam tersine daha iyi ısınacağı durumundan bahsedebilir miyiz ?
Radyatörün önüne karton vb şeyler koymak sakıncalı ama araca zarar veriyor bu hususu ehliyet kurslarında bile veriyorlar.
Olsun aslında, neden dersen benim kaloriferdeki musluk zaten sürekli açık çünkü musluğu açıp kapayan tel sürekli yerinden çıkıyor bende musluğu elimle açıp, sıcak çok geldimi direk sıcak hava girişi yerini kapayıp içeri estirmiyorum dolayısıyla sıcak gelmiyor bu işlemi yaparsam zaten musluk gene açık kalacak değilmi
Bende de hararet 90 da kalorifer soğuktan hallice üflüyor musluk yeni peteği de temizledik hava soğukken durum böyle ancak hava biraz ısınsın sıcaktan içeride duramıyorum anlamadım gitti.