Tofas Team

Tam Versiyon: Gelin şu sorunu çözelim.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamlar. İyi akşamlar arkadaşlar. Aracım 93 model piç motor şahin. Aracıma geçenlerde subap ayarı yaptırdım. Ve şanzuman indirdik bakımlarını yaptık. Şansuman prizdirek bilyası değiştirdik vs. İyidi hoştu. Yalnız sorunlar oluşmaya başladı. Sabahları çok geç çalışıyo yani marş çok sağlam basıyo tam çalışacak gibi oluyo oluyo oluyo o son marşı veremiyo bi kaç kez bastıktan sonra çalışıyo. İlk sorun bu. Bi de bazen yine sabahları ilk marşta marş motorundan geliyo belli yani çatırt diye ses geliyo bazen ama her sabah yapmıyo bunu da anlamadım. Evet bu ve diğer sorun için elektrikçiye gittim böyle böyle dedim marş motorunu çıkartıp kömürlerini sildi bi şeyler etti şasi kablosunu başka şekilde bağladı bi şeyler etti geri taktı ama sabahları yine aynı sorunu yaşıyorum. Tekrar gittim gece bırak sabah bakalım dedi. Sinir oldum he he dedim gittim. Lpg ayarı olabilir demişti baktırdım ama yine devam ediyo. Diğer sorunum sa araç soğukken ilerlerken sanki aniden birisi arkadan çarpmış gibi sert bir şekilde araç irkiliyo bir kere oluyo bu ve başka da olmuyo bunu da hiç anlayamadım ustalara anlatıyorum sıcakken yapmadığı için anlamıyolar. Performans buji kablosu ve 4 tırnak buji taktırdım bunlardan sonra bu sorun oldu desem önceden de vardı sanki bunlar da etki ediyomuş gibi anlayamadım. Acaba elektrik bobininden ya da distibratör kapağından mı yapıyo? Avans ayarı olabilir mi o olsa düzensiz çalışır çok iyi çalışıyo ısınınca. Anlayamadım arkadaşlar kafayı yiyecem artık. Anlamadım
(21.01.2018, 00:04)Majesteleri yazdı: [ -> ]Sorunlarinin sebebi tek bir nedenden dolayi,
Motor alttan soğuk hava yiyip büzüşüyor.*
Gaz ayarina falan bosuna gitme,regulatördeki yakit gaz fazina gecene kadar arac gitmez.Gaz fazina gecip buharlastiği an öne atilir ve stop edip motor suyu soğuyana kadar bu sorunu tekrarlamaz.
Yani aslinda sorunun yok,marşin zor cevirmesi de daralan silindir bloğu ve sürtünme katsayisinin artmasindan dolayi.Bosuna masraf etme,araci mümkün olduğunca soğuk havadan koru ve imkan varsa benzinde calistirip 40-50° civari lpg'ye gecis yap.

Anlıyorum çok teşekkür ediyorum. Fakat 14 yıldır aynı aracı kullanıyorum. Ve böyle sorunum yoktu yaz kış lpg de tek marşla binerdim. Bu olaylar canımı sıkmaya başladı. Yani bi sorun olduğu kesin.
marşa basınca ''cuv'' edip marşı kesiyorsa marş dinamosunun dişlisi sıyırıyordur. fakat marşa basınca ''çıhırtt'' diye gelen ses ise, marş kollektörü sıkıntılıdır.

soğukken arabanın ısınıncaya doğru öne atması bana kalırsa bujiden ve buji kablolarından kaynaklanır. çünkü eskiden yoktu demişsin. belkide onlardan bir tanesinde sorun var, bozuk değil ama sıkıntılı mesela. bu yüzden soğukken zorluyor, ama ısınınca dengeleniyor olabilir.
Buji kablosu ve bujileri deistikten sonra birde avans ayari yaptinmi donucta atesleme deismis oluyor belki kisman gerekebilir biraz cunku ilk marsta cuv lamasi avansin yuksek olmasindanda kaynaklanabilir
Merhabalar

Aracın subap ayarı büyük ihtimal motor sıcakken yapılmış. Sıktınız bundan kaynaklanıyor. SuBAp ayarını araç soğukken yaptırın sorun çözülecektir. Sorununuz çözüldüğün de lütfen paylaşınız.