Tofas Team

Tam Versiyon: Yerli araba geliyor? İsim bulalım mı?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Kuş serisini tükettik sayılır. Yeni bir seri bulmak lazım? Ayrıca üretilmesi planlanan yeni araçlarla ilgili beklentileriniz, görüşleriniz neler?

Eminim Koç grubunun ar-ge'si bu forumları da okuyacaktır.
TOfaş üretecekmiş yine zaten. Fiatla da anlaşılmış. yine fiatın başka bir modelinin kopyası olacak gibi...
yerli dedin mi motorundan tut aynasına kadar türk olucak o zmn eyv ama yok fiattan alıp bursada toplayacaklarsa yapmasınlar gerek yok Smile
Yok yok, Mustafa Koç açıklamış, ne palio, ne de albea platformu kullanmayacağız demiş. Bambaşka, tamamen Türk tasarımı olacak, yeni bir platform olacak demiş.

Bir de, büyük markalar da başka yerden motor alıyor. Motorun Fiat'tan gelmesi kötü bir şey değil. Yerliliğine halel getirmez bence. Önemli olan Türk markası yaratmak. Ayrıca kuşlardaki düz motorla tempra motorlar arasındaki farkı hatırlayın. 1.3 multijet motoru yeni arabalara koysunlar, yeter bence. Çok başarılı bir motor.
(22.01.2012, 00:45)aykutc yazdı: [ -> ]Yok yok, Mustafa Koç açıklamış, ne palio, ne de albea platformu kullanmayacağız demiş. Bambaşka, tamamen Türk tasarımı olacak, yeni bir platform olacak demiş.

Bir de, büyük markalar da başka yerden motor alıyor. Motorun Fiat'tan gelmesi kötü bir şey değil. Yerliliğine halel getirmez bence. Önemli olan Türk markası yaratmak. Ayrıca kuşlardaki düz motorla tempra motorlar arasındaki farkı hatırlayın. 1.3 multijet motoru yeni arabalara koysunlar, yeter bence. Çok başarılı bir motor.

Sadece motor dışardan gelse iyi şanzuman,şase,aksam vs.Böyle yerli araç mı olur.Taksiciler şimdiden sevinmiştir ucuz araba bulduk diye.Albea,dacia nın dışına çıkamaz bu yerli oto.
Arkadaşlar adı yerli bu arabanın. Anadolun da motor kalıbını ingiltereden getirmişlerdi bizde o üretim teknolojisi yok. Biz beceremiyoruz demiyorum YAPTIRMIYORLAR.. Sac kalıpları plastik kalıp presleri bile yabancı ülkelerden gelme. Bizim şahinler de böyle yapıldı. Öte yandan yapılsın tabi iyi olur. ANcak bizim şahin ve doğanları zamanında pek alternatifi olmadığı için sattılar. Ancak bu yeni arabaya abs ebd klima yol bilgisayarı gibi donanımlar koymazlarsa satamazlar. Yani şunun gibi bişey olmalı: Doğan slxgl WRX STI 4x4 V8 i.e. Smile)
Bencede Yasin abi Tofaşında soyu yabancı ama biz onu benimsedik Big Grin

Ayrıca bianda herşey olmaz biz kendi topladığımız araçları bi üretelim ileride tüm parçalarınıda biz üretecek duruma gelebiliriz.Hemen tamamı bize ait olan bi araba yapmak bence zor , hem iş açısındanda baya iyi olur.
Makine mühendisliği öğrencisi ve oto sanayide çalışan ve gezdiğim gördüğüm fabrikalar teknojilerden sonuç olarak ülkemizde her türlü malzemenin imalatına yabancı ülkelerden dahi iyi kalitede üretebilecek bir alt yapımız var.Buna herkes emin olsun ancak bazı konularda engellendiğimiz için yapamıyoruz yoksa zaten çoğu firma üretimlerini ülkemizde yaptırıyor.İlk yerli araba söyleminde hatırlanız belki ford nasıl bir tepki vermişti kısaca pazar burda bizim size araba ürettirmeyiz dedi adam sonrada hemen atak yaptı biz araba üretmiyelim diye binek otomobil için size fabrika kuracam hazır fabrika hazır araba ne uğraşacaksınız siz yapamazsınız dedi.EE sonuç olarak illaki burada araba satacak kişi yabancı olmalı sana aslan payını yedirir mi yine FIAT aldı bunu şimdi üretecekler bakalım kakalayabilirlerse kakalayacaklar ancak durum eskisi gibi değil eskiden piyasada yabancı araç satılmıyordu çok az seçenek vardı ve zamanında da kimse inkar etmesin bizim kuş serisini değerinin çok üstünde fiyatlarla sattılar zaten alternatif pek yok herkes aldı birde birkaç iyileştirme yaptımı örneğin SLX'de insanlar mercedese binmiş gibi oldu.

Ama şimdi öyle değil rakip çok her markanın aracı Dünya ile aynı zamanlarda bizde de satılıyor yerli araç (yerlide değil de adı öyle işte) hem bunlarla aynı kalite donanıma sahip olmalı hemde fiyatı uygun olmalı ki satılsın yerli araç için teşvik vs çıkar bir ihtimal ancak öyle iyi bir satış rakamına ulaşırlar.

Artı şunuda belirtmek isterim direk yabancı teknolojisiyle yaptığımızda bizim aracımız olmayacak kimse kurusa bakmasın.Tamam tüm araçlar her parçasını kendileri üretmiyor Bosh Valeo vs birçok firma ancak bunların çoğuda yine o ülkelerin kendi yerli kuruluşları.

Kayseride birisi normal motorlara göre yakıt tüketiminde %30 gibi bir oranda daha ekonomik olan bir motor üretmişti ve şuan geliştirmelerinide yapıyorlar.Yani yabancı yapınca iyi olacak diye birşey yok.Bu bize tamamen yabancı sermayelerin bilinçaltımıza uyguladığı bir baskı siz yapamazsınız edemesiniz baskısı.

Bundan 50 sene önce şu an hala aktif çalışabilen bile kendi aracımızı üretebilirken şu anki konumuzda alasını yaparız
yerli olsun diye umudumuz var ancak, seri üretüm konusunda ülkemiz alt yapısının sınırlarını zorlayacaklarını sanmıyorum.. hepsiniden de iyi yedek parça üretiyoruz ama bi türlü kendi markamızı oluşturup seri üretüme geçemiyoruz çok üzücü
Ankara Ostimde üretilen ve kombilerde ve sanayide kullanılan çelik çarkların italyanlar tarafından toptan alınıp üzerine made in italy yazıp tekrar bize pahalı fiyattan sattığını biliyormuydunuz? Ve bu çarkların italyanlar tarafından sanayiden otomotive birçok alanda kullanıldığını biliyormuydunuz? Böyle şeyler de oluyor.
Sayfalar: 1 2