Tofas Team

Tam Versiyon: Kazık mikser LPG beynini bozar mı?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
s.a arkadaşlar tam bir yıl önce LOVATO beyin alıp kendim taktım. hatta ayar yapmaya bile gerek kalmamıştı. gayet iyiydi. yakıt normaldi. İLKBAHARDA ise tornacıda karbüratörün iki boğazına kelebeklerin biraz üstünden diş açtırıp rekor takmıştım. böylece gazı çift hortumdan göndermiştim. ilk başta fenaydı. araba şaha kalkıyordu. sonrasında karbüratör takozu çatlamıştı (10 yıldır ilk defa görüyorum). kendim değiştirmiştim. ayrıca marşa uzun süre basınca çalışmaya başlamıştı. bi gazcıya gitmiştim; adam ''karbüratör hava almıyor, beynin diyafram ayakları eğilmiş olabilir'' demişti. çünkü üzerindeki siyah plastik ayar vidası tepki vermiyordu. gazcı hava kazanın öndeki hava girişini tamamen açıp akü tarafına hortum uzatmıştı. şuan o hava girişi komple kapalı.

HAZİRAN - ARALIK arası kaporta boyadan dolayı araba genelde yattı. nadiren benzinde kullandık. montaj işlemlerinden sonra bir ay önce yollara düştük ama benzinde. bir süre sonra LPG tankını yenilemeye gittiğimde karbüratör takozunun gene çatladığını fark ettim. ayar yapılırken gazcı beyinde sıkıntı var dedi. şuan 2.85 gazın litresiyken 20 TL gazla 28-30 KM gidiyor.
şimdi LOVATO beyin garanti kapsamında değişecek. yeni beyninde bozulmasını istemem.

sizce beynin bozulmasına neden olan şey ÇİFT GAZ GİRİŞİ yani KAZIK MİKSER mi? eski tip standart miksere geri döneyim mi? kör tıpası bulunuyormuş.

ayrıca gaz girişinin aşağıdan yani karbüratör takozuna yakın olması mı takozu çatlatıyor? malum takoz manifoldtan ısınıyor, gaz ise çok soğuk oluyor. çatlama nedeni olabilir mi?

öneri, fikir ve düşüncelerinizi yazmanızı rica ediyorum.
arkadaşlar neden kimse cvp yazmıyor. uzun yazdım diye okumaya üşeniyoruz sanırım. ama problemi tarif etmek için öyle yazdım.

sorum şu; KAZIK MİKSER ve LPG BEYNİNİ bozar mı? karbüratör takozunu kısa dönemde çatlatır mı?
Kazık mikseri kullanan çok kişi var sorun olsa kullanmazlardı bence senin problemin biraz şans biraz da parça kalitesi
@Falcon417 forumda onu kullanan biriyle konuşmak istiyorum. kim vardı ustam bildiğin?
şans mı dersin tevakuf mu ama o bende olmayan bişey Smile

@Majesteleri regülatör ısınıyor. dün söktüm kargoya verip göndercem beyni. çünkü 70 KRŞ yakıyordu. gazı kısarsan araba çekmiyordu. gazı açarsan da boğuluyor, gitmiyordu.
10-12 yıldır ilk kez takoz çatladı. mikser olayından sonra oldu bu. gittim OPAR takoz alıp taktım. hatta etrafına sıvı conta sürdüm. 1000 KM yapmadan 7-8 ay sonra gene çatladı. gazcıdaki karbüratörcü bn camiye gittiğimde elindeki takozu taktı. kesin yan sanayidir.
Sitedekileri ezbere bilmiyorumda yakın arkadaşım uzun zamandır kullanıyor bir problemle karşılaşmadık
(15.01.2018, 19:08)Falcon417 yazdı: [ -> ]Sitedekileri ezbere bilmiyorumda yakın arkadaşım uzun zamandır kullanıyor bir problemle karşılaşmadık

arkadaşınınki SLX motor mu, düz motor mu?

aklıma gelmişken; mayısta LPG YEDEK PARÇA daki ustayla telf. görüşmüştüm. kazık mikser yaptığımı, normalden fazla yaktığını, gazcının bilgisayarda bile ayarlayamadığını söylemiştim. ''neden öyle bişey yaptın, eski şekline geri dön'' demişti. yaprak yapayım demiştim; ''yaprak mikserde SLX motorlarda randıman tutmuyor'' demişti. ''kullananlar uzun süre marşa basma veya rolenti sorunundan şikayet ediyor'' demişti. ''normal mikserden başka SLX motora gitmiyor'' demişti.
Slx motor arkadaşımınki marşı duymadan araba çalışıyor yakıtıda normal gidiyor bir aksilik gözlemlemedim
Örnek bir konu
 http://www.tofasteam.com/konu-gaz-girisi-yandan-slx-karburatoru-14376
(15.01.2018, 19:45)Falcon417 yazdı: [ -> ]Slx motor arkadaşımınki marşı duymadan araba çalışıyor yakıtıda normal gidiyor bir aksilik gözlemlemedim
Örnek bir konu
 http://www.tofasteam.com/konu-gaz-girisi-yandan-slx-karburatoru-14376

teşekkür ederim. işte bu konuyu ve kazık mikserle ilgili diğer konuları inceleyip bu işe girişmiştim. aynı işlemi uyguladım. ilk başlarda araba şaha kalkıyordu. sonra geç çalışma, takoz çatlaması, çok yakma, beynin bozulması vs. şimdi yeni beyni bozmaktan korkuyorum.
Kör tapa işi oluyorsa iptal et o zaman en azından aklında kalmamış olur
@Falcon417 ustam dün arkadaşların konularına cvp yazarken yorum hakkım dolmuştu kusura bakma. kazık mikseri yaptıktan bir ay sonra marşa uzun süre basınca araba ancak çalışıyordu. bnd LPG ciye gitmiştim. adam bilgisayara bağladığı halde bir türlü ayarlayamamıştı. ekrandaki değerler yeşil olmuyordu. sonra adam hava kazanının kapağını çıkardığı halde araba çalışıyordu. adam; ''bu araba hava alamıyor, o yüzden regülatörün diyafram ayakları eğilmiş, arka sokaktaki lovato bayisine git beyni değiştirsin, yapmazsa bölge dispiritörünü ara, onlar değiştirtirir'' deyip resimdeki gibi akü tarafındaki hava girişini açıp alüminyum boru uzatmıştı. fakat şuan orada boru yok. silikonla içindeki açılır kapanır yeri yapıştırmıştım boyadan önce. sence yeni beyni takınca orayı açmalı mıyım? hava olayı için ne düşünüyorsun?

[Resim: 21706012_1988294708113858_58360643_o.jpg]
Sayfalar: 1 2