Tofas Team

Tam Versiyon: Motor Suyunu Tamamen Boşaltmak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamlar, Aracıma Opet'in 4 mevsim antifirizini internetten sipariş vererek aldım. Antifirizi koymadan önce motor içerisindeki kalitesiz antifiriz ve suyu tamamen boşaltmak, yeni antifiriz ile birleştirmek istemiyorum. Radyatördeki antifirizli suyu boşaltıp sadece su koyarak bu doldur/boşalt işlemini 2-3 kez tekrar etsem de motor içerisinde kalan antifirizli su koyduğum suya karışıyor, antifirizden arındıramıyorum. Radyatör ve yedek su deposundaki suyu boşaltsam da motor bloğunda suyun kalıyor. Bu suyu radyatörden motor bloğuna giren su giriş bölümüne su hortumunu dayayıp su ile devirdaim yaptırarak boşaltmayı düşünüyorum. En azından bloğun su çıkışından tamamen antifirizsiz su çıktığını görene kadar. Sizce bu yöntem uygulanması gereken bir yöntem mi, yoksa boşa uğraşmaya değmez mi dersiniz? Veya içerideki suyu tamamen boşaltmanın başka bir yolu var mıdır? 
Radyatörün alt hortumunu sök su boşalsın. içine sinmezse bir ikikere tekrarla doldur boşalt. aracın benzinde çalışıyorsa çaılıştır içinde sukalırsa devir daim yapsın. Sonra temiz temiz katarsın.
(02.01.2018, 20:40)Majesteleri yazdı: [ -> ]Başka yolu var tabi,regulatördeki 2 boruyu söküp birinden kompresör ile hava bas sistemdeki su diğer hortumdan çikar.Blok içine hava girip suyun disari cikmasini sağlarsin bu sekilde ama yüksek bar ile basma havayi kalorifer peteğini catlatirsin.Yavaş ve yumuşak bir sekilde gönder,vanadan ayarlarsin.
Tekrar blok icine antfiriz koymak icin de ayni yöntemi kullanabilirsin.
12 v arac kompresörü varsa o işini görür.

Yüksek basınçlı olmayacak şekilde bir kompresörle hava tutmayı deneyeceğim yarın.

 
(02.01.2018, 20:45)prestige yazdı: [ -> ]Radyatörün alt hortumunu sök su boşalsın. içine sinmezse bir ikikere tekrarla doldur boşalt. aracın benzinde çalışıyorsa çaılıştır içinde sukalırsa devir daim yapsın. Sonra temiz temiz katarsın.

 Bahsettiğiniz yöntemi uyguladım 2-3 kez fakat içeride az da olsa bir miktar antifiriz olduğundan radyatöre koyduğum suyun rengi değişiyor, bir türlü arındıramadım anlayacağınız.

Antifirizin şişesinin üzerinde en uygun sıcaklık değeri olarak %60 antifiriz + %40 su ile karıştırılmasını önermiş. Bu orana göre 1 litre antifirize 0,6 litre su eklemem gerekiyor. 3 litre antifiriz + 2 litre su yaparsam tablodaki değere yakın bir değer elde ederim diye düşünüyorum. Ayrıca karışımı başka bir 5 litrelik su şişesinde birleştirerek radyatörü ve yedek su deposunu doldursam olur sanırım tamamen boşaldıktan sonra 5 litre karışım alacak kapasiteye ulaşır.
sandıktaki vidayı sök derim ama kırılma riski vardır sorun olabilir. sökünce damla su klamıyor diye biliyorum ustam.
s.a hemşehrim. motor içindeki antifirizli suyun pis - kreçli olduğunu düşünüyorsan boşalt. sonra doldur boşalt yap. radyatör alt hortumu sök, boşalt. benzinde çalıştır, devir daimle tüm su çıkar. temiz antifirz 3 litre koy. üzerini su ile tamamla. su koymak önemli, çünkü saf antifirz -40 C de donuyorsa, sulu antifiriz -60 C de donar.