Tofas Team

Tam Versiyon: Yerli Arabayı Tofaş Yapacak !!!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Medyada Tofaş'ın ismini Mustafa Koç tekrardan canlandırdı. Ne diyim Tofaş'ın ismini burda duyunca heyecanlandım bide siz bakın bakalım işte haberin önemli yerlerini sizlerle...

Haber Tarihi: 19 Ocak 2012

[Resim: mustafa-koc.jpg]

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, TOFAŞ'ın özellikle binek araba konusunda ortakları FIAT'la çok yakın çalışma içerisinde olduğunu belirterek, “Bu çalışmada kendilerinden teknik destek istedik ve bunu bize sağlayacaklarını belirttiler. Bu araba TOFAŞ tarafından yapılacaktır. Kesinlikle ne Palio ne de Albea platformu kullanılacaktır. Yepyeni bir platform olacaktır” dedi.

FIAT'a gelirsek, TOFAŞ'a, TOFAŞ'ta da özellikle binek araba konusunda ortağımız FIAT'la çok yakın çalışma içerisindeyiz. Bu çalışmada kendilerinden teknik destek istedik ve bunu bize sağlayacaklarını belirttiler. Bu araba TOFAŞ tarafından yapılacaktır. Kesinlikle ne Palio ne de Albeo platformu kullanılacaktır. Yepyeni bir platform olacaktır. Bununla ilgili çalışmalar devem etmektedir. Gelişmeler oldukça sizi haberdar edeceğiz. Dolayısıyla bu konu üzerinde çok ciddi hala ortağımız FIAT'la TOFAŞ için çalışıyoruz.”

"Herkesin alabileceği bir araba olacak”

Bir gazetecinin “Şu anda bir takvim var mı?” sorusuna Koç, “Şu anda takvim veremeyeceğim. Hayır” yanıtını verdi.

“Hükümetle bu konuyla ilgili temaslarınız nedir?” sorusuna da Koç, “Hükümetle bu konuyla ilgili temaslarımız var. OSD (Otomotiv Sanayii Derneği) üzerinden kendilerine önerilerimizi de sunduk, bu işin nasıl olacağına dair. Dolayısıyla çok yakın bir şekilde çalışma içerisindeyiz” dedi.

Mustafa Koç, üretilecek otomobile ilişkin şu anda en ufak bir detay verme durumunda olmadıklarını ifade ederek, rakamların daha çıkmadığını kaydetti.

Yerli otomobilin fiyatına ilişkin de Koç, “Büyük bir ihtimalle herkesin alabileceği bir araba olacak” dedi.
Anlaşılan doymadılar yine milletin kanını emecekler.Biz yerli araç yerli sermaye diyoruz onlar eski tas eski hamam mantığı birşeyler yapacaklar.Aracı FIAT tasarlayıp Tofaş ürettikten sonra Albeadan ne farkı kalacak ? Sonuçta yerli araç tamamen Türk mühendisler tarafından tasarlanan ve en ufak plastik sekmanına kadar yerli sanayide üretilen bir araç olmalı ki yerli olsun.Yani motoru şasesi tasarımı bize özgün birşeyler olmalı.

albea ve palio üretimden kaldırıldı zaten fiat ın bu iki araba yerine araba üretmesi gerekiyordu ama ithal araç olacak ve piyasada yerli araç talebi çok vardı.. Bunun için fiat yerli araba üretimi diyor çünkü ithal bir araba üretilse az satış olabilirdi yerli arabanın satışı yüksek olacağına inanıyorum inş markası tofaş ve önünde " T " logosu olur
Fiatın ürettiği son arabaların hiçbiri hoşuma gitmiyor albeasıda lineasıda paliosuda hepsi sanki sağdan soldan basılmış gibi dar ve kalıpsız arabalar bunların yanında bizim şahin doğan kartal bile daha oturaklı duruyor.Dizayn edecekleri araç bize hitap etmeliki tutsun ama bu saydığım araçlar gibi yaparlarsa kaybolur gider,kuş serisini tekrar üretmek daha mantıklı iş olur...
genel olarak bakarsan arabaların şekilleri hiç güzel değil(bazı araçlar hariç) eski arabalar daha iyi duruyor şimdi. çünkü eskiden aerodinamik yapı okadar önemli değildi çünkü motorlar büyüktü şimdi aerodinamik yapı ön planda çünk araba araba motorları ufak

Asi

Palio ile Albeların kasaları hiç hoşuma gitmiyor bari güzel oturaklı bişey yapsalarda millet yerli malı yurdun malını kullansa.
Herşeyi dışardan alınıp montaj yapılcak bunun neresi yerli.Filo aracı ve taksi olacak kısaca.Kendimizi kandırmanın anlamı yok yerli vs diyerek.
Ne Yaparlarsa Yaparlarsa Yapsınlar Ama Düzgün Yapsınlar Fiatın Yaptığı Araçlar Benimde Hoşuma Gitmiyor Birtek Fiorino Hariç Ve Tofaş Kuş Serisinin Tadını Vermeyecektir Eminim Parası Konusundada Kuş Kadar Uygun Olmayacaktır Tahminim 15-30 Bin Arası Olacaktır Açıklamalara Göre Herkesin Alabileceği Dior O Zaman Herkes Alırsa Türkiyede Adım Atılmaz İnş.Türkiye İçin Hayırlı Olur...
Kuş serisinin modelleri hollandalı markaya satılmadı mı ? Tekrardan bu araçlar yapılabilirmi ki !
Tekrar tofaşa dönmek imkansız.Hazır albea nın da üretimi durmuşken o tarz bir araç yapacaklar onun yerini doldurmak için.
Sayfalar: 1 2 3