Tofas Team

Tam Versiyon: Benzin gazi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
1 haftadir rastladigim bir mevzu var benzin gazi diye tabir ediliyor.bu sekikde pcaklari falan bu gazla yakanlar var. Projenin mantigi basit benzin dolu kabin icine belirli bir hava motoru ile hava basiliyor hortun yardimi ile kabin içinden cikar ikinci bir hortumdan cikan benzin gazini yakiyorlar. Bu sistemi arabaya uyarlasak ne gibi sorunlar olusabilir? Basit bir duzene kurup aracin gaz ve benzin iptal edip karbratorun lpg girisinden bu sekil benzin gazini versek arac calisirmi calissa cekisten şüphe duyuyorum ama denemek istiyorum konuyu iyide degerlendirip arti ve eksi yanlarina gore hareket edecem yakitan baya tasarruf yapoliyor bu sekikde sizlerin bu konu hakkindaki dusunceleri nelerdir?

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Werim alamazsınız çünkü benzin sıvı halde yanmaz . Karbüratörden çıkan benzin püskürtülerek manifolttan sıkıştırma anına kadar gaz haline gecer zaten sıkıştırma anında sıcaklık 250-300 dereceyi bulur.
Lpg benzin mazot alkol tiner gaz yağı asla sıvı halde yanmaz .
Mesela benzin sıvı hade yansaydı bir kabın içindeki benzine bir kıvılcım ile kaptaki benzin birden yanardı normalde kıvılcım geldiği anda yüzeyindeki gaz yanmaya başlar ve o ateşin sıcaklığıyla oluşan gazda beraberinde yanar takii benzin bitene kadar
Mazot ve gazyağı biraz daha farklı ama isteyen olursa onuda anlatırım
Ewet dediğin o elektroliz olayını bende yaptım ama elimde malzeme ve imkan olmadığı için sadece 10 tl lik gazda sadece 5 km fazla gitti ve aküyü neredeyse bitirdi biraz imkan olsaydı daha iyisini yapardım
Birde bu işi ticarete dökenlere bakıyorum 200-250 ye mal ettikleri devreyi 800-900 tl lere takıyorlar
O zaman beniz gazi yaş . Hidroliz olayina gelince okukda hocamda rica edip yapmistik ama pek verirm alamamistik yada eksik bise yaptik. Nette hidroliz ike calistiran var ama ondada risk biraz buyuk olduda motor sicakken hidriliz olayi ariza verdi motor su cekti hidrojen yerine o zaman motor gider sicak mitor suyla temasinda motor zarar gorebilir diye dusunuyorum. En mantikkisi hastanelerde elektroliz olayi var hastalarin oksijen ihtiyacini karsilayan sistem o sistemden ele gecirsem hidrojen kismini uyarlasak nasil olur acaba ?

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi