Tofas Team

Tam Versiyon: yağ çubuğu fırlaması hk.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
arkadaşlar dün akşam akü bitmesin diye arabayı çalıştırıyım dedim. araba 4. marşta çalıştı benzinde.çalıştı ve kaputun içinden pat diye bir ses geldi duman gibi bişey çıktı stop etti.kaputu açtım yağ çubuğunu yerinden fırtlatmış.hava filtresinden yağ doldurduğumuz yerdeki hortuma sıcak su dökdüm donmuştur diye.daha sonra araba çalıştı ama neden böyle bişey yaptı.?
Demekki külbülatör havalandırma hortumu tıkanmış motor çalıştığında segmanların aşınmış olmasından dolayı kompresörü kartere indirmiş oda çıkacak bir yer bulamayınca yağ çubuğu fırlatıp çıkmış.
(19.01.2012, 11:24)06KRL06 yazdı: [ -> ]Demekki külbülatör havalandırma hortumu tıkanmış motor çalıştığında segmanların aşınmış olmasından dolayı kompresörü kartere indirmiş oda çıkacak bir yer bulamayınca yağ çubuğu fırlatıp çıkmış.
arkadaşım sıkıntısı ne olur bana bu olayın. sonra araba çalıştı ama.

Sana bir sıkıntısı olmaz yağ kapağını aç içini temizle sonra o yağ kapağının oradan hava filtresine doğru giden kısa hortumu sök temizle yani üst kapak ise hava filtre arasındaki havalandırma temiz olsun tıklaı olmasın sana bir masrafı olmaz.Eğer segmanlar filan diyorsan o aracının motor durumundan kaynaklı.Motorda ses yoksa yatak vurma eksantirik vs sadece yağ eksiltir yaptırıyım dersen segman atma 500 komple motor rektefiyeside 1200 TL civarı tutar.
(19.01.2012, 11:51)06KRL06 yazdı: [ -> ]Sana bir sıkıntısı olmaz yağ kapağını aç içini temizle sonra o yağ kapağının oradan hava filtresine doğru giden kısa hortumu sök temizle yani üst kapak ise hava filtre arasındaki havalandırma temiz olsun tıklaı olmasın sana bir masrafı olmaz.Eğer segmanlar filan diyorsan o aracının motor durumundan kaynaklı.Motorda ses yoksa yatak vurma eksantirik vs sadece yağ eksiltir yaptırıyım dersen segman atma 500 komple motor rektefiyeside 1200 TL civarı tutar.
motorda ses var ama vuruntu felan yok çekişi güzel .fazlada olmasa yağ eksilmesi oluoyor.motordaki ses de manifold dan olabilir gibime geliyor.

Sübab ayarından veya manifold kaçakları sıkıntı değil.Motorunuzu görmedin ancak çok aşırı üfleme vs yoksa daha çok kullanırsınız.Onun haricinde motorun bir yağ seviyesini kontrol edin ve yağ değişim zamanı geldiyse yağ ve yağ filtresi olmak üzere değiştirin zaten çok pahalı birşey değil 4 litre yağ 25 lira filtre 7 lira 10 lirada işçilik verirsiniz 42 TL.Bu motor için çok önemli maalesef aracın aksesuarlarına birsürü para harcarken motorun en önemli ve ucuz bir bakımına gereken özeni göstermiyoruz.