Tofas Team

Tam Versiyon: Headers
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar. Geçen bi konuda egzoz konusuna değinmiştim. Orta susturucu ve ona gelen boru değişecek. Ben el atmışken bi kaç ekleme yapmak istiyorum. Benim motor düz motor onuda belirtim. Amacım ses değil sadece performans ve olursa yakıt tasarrufu, ha olursa güzel tok bi ses isterim çevreyi rahatsız etmeden Big Grin  Şimdi;
    1-) Headers taktırmak istiyorum ama vanalı/elektrikli yapmak istemiyorum. Sürekli homurtulu çalışması sıkıntı çıkarır mı?
    2-) 4-2-1 mi yoksa 4-1 mi uygun olur?
    3-) Orta susturucuyu iptal edip son susturucya kadar 51 lik çekip iyi olduğunu söylüyorlar, öyle yapsam verim alırmıyım?
    4-) Performans için 41 diyen var 48-51 hangisi ideal acaba?
    5-) Conta yakma headers olan her araç için  mi geçerli yoksa araca yüklendiğin zaman mı yakma oluyor? 
    6-) Tamirci bi arkadaşım var bana bugün kısa headers taktır dedi. O nasıl bilgisi olan var mı?
    7-) Son olarak elektrikli kesici de taktır diyen oldu olsa nasıl olur. 
 
   En kısa zamanda halletmek istiyorum alttan ses geldikçe sinir oluyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
4-1 headrs son susturucuya kadar 48 düz boru motorun yüklüyse 51 düz boru orjinal son susturucu şeklinde yapabilirsin
Tamirci arkadaşım bana kısa headers yaptıralım diğer yerler son susturucu da dahil orjinal olarak komple değiştirelim dedi. Egzozcuda uzun yapalım diyor artı hava filtresini sordum adam bana gereği yok karbüratörün üst kapağını çıkar o şekilde gez dedi.(bunu diyen egzozcu). Çok bi bilgim yok hangisi daha sağlıklı olur o yüzden danışıyorum herkese.
takipteyim bende düşünüyorum headers ayrıyetten slx karbüratör
Çok seçenek var genelde tutulan verim alınan hp olarak 4-1 headers 51 lik düz boru son susturucuya kadar sona orjinal egzos.. O aklı veren egzoscu sadece kaynak yapar başka bişi yapıcak akıl ve ustalık yok onda hava filtresi olmadan bütün tozu toprağı motorun içine çekersin herşeyi tam yapmak istiyorsan açık hava filtreside koy subap ayarını 40-45 yaptır avans ayarını karbiratör ayarını yaptır roketle
(28.12.2017, 14:43)Atedionysos yazdı: [ -> ]Tamirci arkadaşım bana kısa headers yaptıralım diğer yerler son susturucu da dahil orjinal olarak komple değiştirelim dedi. Egzozcuda uzun yapalım diyor artı hava filtresini sordum adam bana gereği yok karbüratörün üst kapağını çıkar o şekilde gez dedi.(bunu diyen egzozcu). Çok bi bilgim yok hangisi daha sağlıklı olur o yüzden danışıyorum herkese.

Kapağı açıcaksan da tozlu yolda felan açma nekadar pislik varsa çeker tıkanabilir karbüratör başıma geldi biliyorum. Benzindeyken açık gezebiliyorsun sadece zaten açık filtre kadar sesde veriyor performans da
Teşekkürler arkadaşlar yorumları not aldım yarın 1-2 yer daha gezip bazı şeyleri tam oturttuktan sonra cumartesi yaptırmayı planlıyorum. Yaptırdıktan sonra paylaşımda bulunurum saolun.