Tofas Team

Tam Versiyon: Ciddi Sorun Var Aracımda
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Şu son 1 haftadır arabayı tanıyamaz hale geldim alalı 2 seneye yaklaşacak bakımlarını aksatmam yaptırırım ama son 1 haftadır sabahları zor çalışıyor tek marşta alan araba şimdi 10 marşta bile zor alıyor hem benzinde hem lpg de durum aynı bu sabah dışarda işim vardı arabaya bindim kontağa basıyorum ölü bir şekilde marş basıyor 2-3 kere daha yaptım kaldı öyle ne yapıcam çözemedim aküye bakıyorum akünün üstündeki lamba yeşil yanıyor yani dolu yine de takviye yaptık 75AH büyük akü ile yine aynı motor boğuldu dedik karbüratör kapaklarıyla oynadık çalışır gibi oldu yine yemedi en son 1 kere çalıştı zar zor ondada 1 dakika bile sürmedi geri stop etti ne yapıcam artık bilemiyorum babamın aracıyla arkadaşımın dükkanına çektim yarın sabah bakacak herkes bişey diyor şu değişecek şundan yapar vs vs 
ustam marş dinamosuna bi baktır istersen.. kömürlerin bastığı bakır yüzük kararıyor. aralarına kömür tozu sıkışıyor. yada dinamoda bi sıkışma olabiliyor. diğer arkadaşlar da yorumlayacaktır.
(24.12.2017, 16:10)finder yazdı: [ -> ]ustam marş dinamosuna bi baktır istersen.. kömürlerin bastığı bakır yüzük kararıyor. aralarına kömür tozu sıkışıyor. yada dinamoda bi sıkışma olabiliyor. diğer arkadaşlar da yorumlayacaktır.

Reis söktüm baktırdım dinamocuya test etti bunda sorun yok kardeşim çalışıyor dedi bana orda kablo değdirerek çalıştırdı bende aldım geri başka sıkıntımı var anlamadım ki  Anlamadım
akünün ışığına kanma istersen ustam. lpg anahtarını ortaya alıp marş vurduğunda akünün durumu ortaya çıkar. voltaj  dibi görürse akü yada kısadevre diyebilirsin. tanıdık bi elektrikçin varsa bi baktır yada bi ölçü aleti ile sende bakarsın. kaputu açıp ona yasladım ölçtüm. 13 volttan 2,2 volta düşünce anladım uçuşa geçmiş. onu uçuran da şarj dinamosuymuş. hafiften kızarıyor diye aldırış etmemiştim meğerse aküden yiyormuş. diyot tablası değişti sorun ondaymış.