Tofas Team

Tam Versiyon: lpg bakır boruda aşınma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
s.a arkadaşlar motor kaputunu açıp bakarken tesadüfen şöyle bişeyle karşılaştım benim lpg gösterge anahtarı son zamanlarda turuncu kırmızı gösteriyordu depo full olmasına ragmen lpg bakır borusunu sanki spral'le zımpara yapmış gibi aşınma var az daha derin olsa boru delinecek Eek kablolarda kopuk nasıl olur vallahi aklım almıyor yarın kabloları balayıp güzelce izole edecegim ama borudan korkuyorum sıkıntı olurmu tam kesiciye 20 cm mesafede olmuş
[Resim: IMG_20171222_212645.jpg]
ustam taş filan sekmiştir diyeceğim.. ama sıkıntı. sen oraya bi köpük yap istersen. kaçak filan var mı bak.. en fazla ana boruyu değiştirirsin..
Sanki birşey kemirmiş gibi
(22.12.2017, 21:47)finder yazdı: [ -> ]ustam taş filan sekmiştir diyeceğim.. ama sıkıntı. sen oraya bi köpük yap istersen. kaçak filan var mı bak.. en fazla ana boruyu değiştirirsin..

dedigini sabah uygulayacagım abi sagolasın.

en merak ettigim konu şu burada kaçak olursa tanktaki kesici kesermi gaz akışını 
kontak açılınca birkaç saniye gaz gelip sonra tık deyip gazı kesiyor. marşa vurunca tekrar açıp öyle kalıyor. kaçak varsa kokudan kendini belli eder ustam. sanırım tanktaki kesici kesmez. kesicinin içini açtın mı hiç bilmiyorum. normalde arkasında yay olan bi mil var. kontağı açınca o mili yukarı çekiyor hattı açıyor..
@finder koku felan yok ama yarın detaylı kontrol ederim
[Resim: 1b44c2fa_8634_4513_bb84_2a4f5422c7c66.png]
cangas marka beyin varmış araçta kontrol ediyordum aslında lpg filtresini arıyordum acaba şu vidanın içindemidir filtre bir fikrin varmı abi?
ustam filtre ana boruda kesiciden önce oluyor. onun içinde de hava filtresinin minyatürü var, bir de mıknatıs var. sanırım alttaki filtre. üstteki kesici. ayrı olmasın diye tek hale getirmişler.. dur ben bi bakıp geleyim Smile

evet ustam aynen.. o vidanın içinde sanırım..alttan giren ana boru , önce filtre sonra kesici..
temizliğini mi yapacaksın filtrenin.. 
[Resim: IMG_20130104_115129.jpg]

[Resim: IMG_20130104_115139.jpg]
(22.12.2017, 22:53)finder yazdı: [ -> ]
(22.12.2017, 22:53)finder yazdı: [ -> ]temizliğini mi yapacaksın filtrenin
aynen abi zaten filtresi satılmıyor bunların kesici komple degişiyor benimde beyni degiştiresim var farklı markaların kesicisi uyarmı buna acaba.


dur ben bi bakıp geleyim Smile
alem adamsın abi üşenmeden fotografmı çektin geldin :haha  

(22.12.2017, 22:53)finder yazdı: [ -> ]
(22.12.2017, 22:53)finder yazdı: [ -> ]temizliğini mi yapacaksın filtrenin
aynen abi zaten filtresi satılmıyor bunların kesici komple degişiyor benimde beyni degiştiresim var farklı markaların kesicisi uyarmı buna acaba.


dur ben bi bakıp geleyim Smile
alem adamsın abi üşenmeden fotografmı çektin geldin :haha  
rekorlar uyduktan sonra değişir ustam. hatta sitede reklamı geçen firma sanırım. orda var. 40 tl diyor. rekorla filan uğraşmam dersen bi lpg ciye baktır istersen.. 

lafı olmaz ustam.. elimizden gelirse gelir.. gelmezse allah kerim..
dün gece tahsilata giderken benzinlikte bi slx in başında 3 arkadaş uğraşıyordu.. yardım lazım mı dedim.. iyi olur abi dediler. takviye falan derken motordan biraz patırdama aldık ama gelgelelim araba çalışmadı.. acayip boğulmuş araba.. acelem var gitmem gerek dedim. tamam abi sağol filan dediler. dedim tofaşçı olmasaydınız bu acelede durmazdım filan dedim. tanışmış olduk.. söz konusu tofaş sa gerisi teferruattır ustam.  :ohoh Smile
elektrik tesisatını onardım 4 tane kablo kopmuş (yeşil + beyaz) ve (mavi+siyah)  kabloları topladım izole ettim gaz kaçagı yok gösterge geldi artık sorunsuz çalışıyor ama tesiatı degiştirmem gerekecek gibi 5 yıllık sanırım çürümeye başlamış komple lpg tankından itibaren degişecek belkide onunla şimdilik ugraşamam öyle kalsın lpg bakır gaz borusu halen aklımı kurcalıyor en takıldıgım konu burası.
Sayfalar: 1 2 3