Tofas Team

Tam Versiyon: Tofaş Klass Hareketler..
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar Malum tofaşcılara özel hareketler var yanlamak ara gaz felan nasıl yapacağım hakkında fazla bilgim yok gördüklerimle anlatılanlarla felan az cok biliyorum.. yancılar felan biraz bilgi verebilirmi.. nasıl lastik yakarım ?? nasıl 0 çizerim?? nasıl viteslerde hızlı hızlı aragaz yapılır biraz tarif edersen cok mutlu olurum Smile (tabi arabanın yürüyen takımına zarar vermemem lazım peder bey anlarsa canımı okuyabilir Smile )
Valla bence gereksiz hareketler ama bilgi vereyim.Lastik yakmak için sağ ayağının topuğuyla frene bascan ayak ucuyla da gazı köklicen.Lastiklerin anası ağlar haberin olsun.Özellikle kaymak zeminlerde yap çok heves ettiysen.Kilitli diferansiyel olmayan araçta tam 0 çizemezsin.Yanlama işi de ha diyince yapılcak bişey değil zamanla alışınca olucak bişey.Yarım debriyaj yapıp patiye düşürcen aracı gerisi gelir.Yalnız yanlama işini boş alanda dene derim alışıncaya kadar.
Ne yaparsan yap peder hemen anlar yanlamak , olduğun yerde patiye yatmak (burnout) , sıfır çizmek bunlar baskı balatayı çok zorlar ve ömrünü baya azaltır.(Bunları yaptıkdan sonra peder sürerken bile anlar) Lastikleri yıpratırsın , çakıl tarzı hafif taşlı olursa lastikleri çizer oda belli eder.

Sen aragaz çalış alış iyice arada virajlarda hafif yanlarsın (bu güzel işte) cidden diğer şeyler arabayı fazla yıpratır, ben yapmıyorum arabama kıyamam.

En güzel yöntem aracını güzelce modifiye et yolda yavaş giderken bile dikkat çek Smile
Yanlamak için mesela bir kavşağı döneceksin ve araba geliyor diye durdun kalkışta tam gaz verip kalkarak ve bi iki kere debriyajı pompalayarak yanlayabilirsin tam yan biticek zaman toplamaya başlamalıısın yoksa kaldırımda direkte veya ağaçta bitebilir verdiğin yan.
Kardeşim lastik yakma olayı çok sakat bişey baskı balatadan özellike defransiyele kadar zorlarsın hatta diş bile kırabilir difransiyelin.Diğer yanlama vs de tehlikeli ve risklidir parçalar için.Arabayı tanıyan birisi 1-2 kez denesen bile anlar durumu Smile Yanlama olayı hoştur güzeldir bende çok yanladım ama en tehlikeli yerler kavşaklardır.Ama en güzel yanlıyacağı yerlerde kavşaklardır Big Grin denemeni tavsiye etmem özellikle yanında araç varken asla deneme bile.Bir yanlama durumunda hangi viteste oluşun,süratin,arabanın devri,gaza basıp çekme ve direksiyon refleksleri çok önemlidir tabi bunlar senin canından daha önemliyse
Arkadaşlarımızın verdiği taktikleri yaparken Allah Korusun başınıza kaza gibi durumlar gelirse biz sorumlu değiliz hee Big Grin :P:P
Hareketleri yapmakta sıkıntı yoksa sonu ne olacak onu düşünmek lazım.Yani araca zarar vermeden dediğin hareketleri yapamazsn yaparsında kısa vadede birşey olmaz ancak uzun vadede sıkıntıları ortaya çıkar.Yanlarken denge kollarını kırmayı göze alacaksın bir kere.Balatayı da yakacaksın.Uzun vadede aşırı zorlamadan diferansiyel de boşluk oluşacak ötme yapacak vs vs bunlar uzar gider.

Ha hiç mi hareket yapmayalım hayır tabiki yerine göre gidip çoluk çocuğun oynadığı yerde insanların kalabalık olduğu mekanlarda yanlarsan sıfır çizdirirsen olmaz bir hakimiyet kaybı sonucu düzeltilemiyecek hatalara neden olur.Youtube Video sitesinde bir ara tofaşla dirift yapmayı öğrenirken çektiği videolar vardı izlemeni tavsiye ederim öğrenene kadar yaptığı kazalarıda videoya çekmişti.

Nasıl yanlarım dersen debriyaj gaz ayarı ve gerisi direksiyon hakimiyeti.Örneğin kavşağa geldin direksiyonu hafifden kırdın gazı kökleyip anında debriyajdan çekersen aracın çok güçlü olmadığı için çok fazla patinaj çekip yanlamaz ancak bir miktar debriyajı motor devrini düşürmeden sürekli yere gücü iletecek şekilde kullanırsan istediğin gibi yanlarsın yanlız arkatyı atmak değil onu toplamak önemli Wink