Tofas Team

Tam Versiyon: Yolcu Koltuğunun Ordan Gelen Ses
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Herkese hayırlı günler. Benim sorunum son zamanlarda olmaya basladı. Arabayı calıştırırken veya devir cok dustugu zaman yolcu tarafindan ayağın şanzımana gelecek tarafindan bir tak tak tak diye vurma sesi geliyor. Acaba sanziman kulagi felan varmi bizimkinde ondanmi oluyordur ?
Şanzıman kulağına bağlantı sacına birde eksozun şanzıman bağlantı demirine bak
Bugun arabayi krikoya vurdum. Eksozu iyice salladim sanziman baglantisi saglam ama sallarken bir bosluk varmis gibi geliyor. Bu sanzuman kulagi denen sanzimani alttan tutan duz cubukmu?
Şanzımanın arka ucunda duran kısım altıköşenin orası tam
Gecen gun ustaya gittik sanzuman kulagi ölü dedi. Ertesi gun babam goturdu tamirciye motor kulagi sanzuman kulagi degisti toplam 100 lira para vermis. Bugun arabayi surdum sanki araba degil traktor surdum. Arabadaki sarsinti asiri derecede artmis. Biraz dolastim sarsinti azaldi ama eskisine gore daha fazla var. Bu durumun nedeni ne olabilir. Sanki motor kasıntılı calisiyor gibi.
Kardeşim tofaşla benzer bi durumu var mı bilmem ama babamın focusun motor kulağını değiştirdik yerli takmşlar çok soğuk havalarda araba ısınana kadar sanki abartı egzoz varmış gibi ses geliyo motordan.
Ben ikisini kendim degistirdim, motor kulagini degistirince ses artti nedense
Sanki araba gazlarken motor hic oynamiyor gibi ama rolantide bariz icerisini salliyor titriyor