Tofas Team

Tam Versiyon: Pasta Cıla hakkında
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
S.a TT Ailesi malum aracımı boyadık herşey halloldu fakat pasta yapmak için 1500lük zımpara attım sarı pastayı yaptım fakay zımpara izleri gitmedi sizce ne yapmalıyım ? Nasıl güzel bir pasta cıla yapabilirim ?
(09.12.2017, 16:48)Majesteleri yazdı: [ -> ]Zimpara izlerinin gitmemesi normal,o sürdüğün pasta değil mum ciladir ya da asindiriciliği düsük bir pastadir.
2500 ve 3000 sulu zimpara yapip ince pasta uygulaman lazim.Makina yoksa önce bir polisaj makinasi temin etmelisin,elinle pasta pedini dk/2000 devir döndüremezsin.
Olayi daha profesyonellestirmek gerekirse;
Daha sert pasta pedi ile kalin pasta,daha yumuşak koyun yünü ped ile ince pasta yaparsan ayna görüntüsü elde edersin.İnce pastaya sert ped kullanilmaz.

GO da satılan pasta cılayı gördünmu veyatta. ?? Hangi tür pastayı önerirsin?
1500 ün üstüne 2500 sulu zımparada ister.O zaman pastayla zımpara izlerini çıkarmak çok daha kolay olur hemde daha pürüzsüz yüzey olur.En kolay bulunan sanayide farecla g3 işini görür pasta için sadece.Biraz daha kaliteli bişey olsun dersen menzerna falan var ama fiyatları tuzlu gelebilir biraz.

https://www.menzerna.com/files/Bilder/Automotiv/PoliturenProgramm/PoliturenProgramm-EN.jpg

Şöyle bir tablo vermiş menzerna.Senin arabada zımpara izleri olduğundan 1000-2500-3500 şekilnde komple pasta yapılırsa tertemiz çıkar
@Majesteleri gayet net açıklamış. 1500 sulu zımpara yapmana rağmen hala pütürler varsa ben kendi aracıma 2500 sulu zımpara yaptım üstüne. Sonrada meiguars 101 pasta kullandım. 2500 zımpara sonrası yüzeyde portakallanma olmuştu boyacıyla uzun tartışmalar sonucunda meiguars 101 pasta aldım. G3 pasta 101 den biraz daha ince kalıyor yüzeyin durumuna göre belirlemelisin pastayı. 101 biraz daha kalın zımpara görevide görüyor. Tabii makine ile yapman gerekiyor. Pastayı yaptıktan sonra güzel bir bezle (cam sil kullanarak sildim ben) sildiğinde yüzey istediğin gibi düz ve parlak olmuşsa meiguars boya korumayı pamukla fazla bastırmadan çektiğin zaman ayna gibi oluyor. Makine ile pasta çekerkende makineyi düź tutmaya özen gösterin. İlk önce parmakla sürdüğünüz pastayı düşük devirde bölgeye biraz yaydırın, daha sonra devri hızlandırın ve biraz bastırarak bölgeye iyice yedirin hızlı devirde. 101 pasta için polisaj süngeri kullandım ben. Bildiğimiz sünger sertliğindeydi. Kendi aracımı bu şekilde parlatabildim doğru mu yanlış mı bilmiyorum sadece tecrübelerimi paylaştım. @Majesteleri daha çok tecrübeye sahip bu konuda
En iyi önereceğiniz pasta markası nedir birde pasta yaptıktan sonra araba yıkamak ne kadar doğru ?
Benim önerim Meiguars 101 pasta ve Meiguars boya koruma. Pastayı çektikten sonra yıkayabilirsin sorun olmuyor. Ben yıkamak yerine cam sil sıkarak bezle bastıra bastıra sildim sonra tazikli su ile yıkadım bezle kuruttum en sonda cilasını(boya koruma) çektim. Meiguarsın 100 gramı burda 25 lira bir araca yetiyor 100 gram.