Tofas Team

Tam Versiyon: Şase Çürük Temizleme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Günaydın arkadaşlar öncelikle;

6 ay önce ilk Tofaşımı aldım ve baya badireler atlattık şimdi sakiniz çok şükürSmile

Aracımı vizeye sokucam haliyle masraf edicezSmile 

Aracımda ki sorunlar şöyle

1- Kupa oldukça iyi durumda 90 Model olmasına rağmen çürük yok. Ama ön şaşe ve taşıyıcı bağlantı noktalarında çürükler var. 2-3 usta gezdim çürükleri temizleyip parça kaynatma ile hallederiz dedi ve 300 lira ücret istedi. Alt tabanda sorun yok ama ben komple zift atılmasını istiyorum. Taban ve davlumbazların olduğu yere kadar. Sadece alt tabana 200 lira dedi bence fazla.

2- Fren çok altta kavrıyor açıkçası bakamadım. Fren testine sokup ona göre mi yaptırsam diye düşünüyorum. Sizce ne yapayım.

3- Direksiyonda boşluk var. Bazı ustalar komple kutu değiştirmekten yana ama güvendiğim bir usta mafsalla ilgili sorun olduğunu mafsalı değiştir yeter diyor.

4- Ön sağ tekerin 1 bijon noktası yalama oldu. Sanırım tornacı çözüyormuş.

5- Şanzımanda yağ kaçakları var çıkma şanzıman almıştım Çerkezköy'e gidemediğim için baktıramadım.

Buna göre tahmini masrafım ne olur sizce? 

Değerli görüşlerinizi bekliyorum.

Hayırlı cumalarSmile


6-
abi hayırlı cumalar.. şimdi sorunları halledip muayeneye girme planınız var sanırım ama işin içine çürükler girince işin rengi değişiyor.. ben olsam şahsi düşüncem önce muayeneye girerim kusur tablosuna göre onarımları yaparım. bide şans işi bi nebze.. adam iyi niyetli olursa şasedekilere korozyon başlantısı olarak yazıp hafif kusurla geçebilme şansınız var. diğerleri çözülebilecek şeyler sonuçta yine yaptıracaksınız ama enazından muayenedeki kusur tablosuna göre hareket ederseniz bilmediğiniz şeyler çıkabilir. yapılacaklarda belli olur
(01.12.2017, 10:37)Majesteleri yazdı: [ -> ]Alta pütürü siz atarsaniz 600'e bitmesi gerek.Boya tabancasiyla (1.7 meme kullanarak) 1 saatte halledersiniz.
Pütür fiyati fazla geldi bana.

Abi günaydın. Bende öyle yapmak isterdim ama vakitim yok maalesef. Birde vizeden geçirip satıcam 124 veya 131 hastalığı var bende tedavim geldiSmile Hızlı bir şekilde halletmem gerekiyor birde dediğim gibi vaktim yok zaman ayıracak.

(01.12.2017, 10:39)jigsaw_54 yazdı: [ -> ]abi hayırlı cumalar.. şimdi sorunları halledip muayeneye girme planınız var sanırım ama işin içine çürükler girince işin rengi değişiyor.. ben olsam şahsi düşüncem önce muayeneye girerim kusur tablosuna göre onarımları yaparım. bide şans işi bi nebze.. adam iyi niyetli olursa şasedekilere korozyon başlantısı olarak yazıp hafif kusurla geçebilme şansınız var. diğerleri çözülebilecek şeyler sonuçta yine yaptıracaksınız ama enazından muayenedeki kusur tablosuna göre hareket ederseniz bilmediğiniz şeyler çıkabilir. yapılacaklarda belli olur

Hayırlı cumalar kardeşim. Dediğin en mantıklısı, yazın denedim ama vize ücretini ödedim her şeyi yaptım muayene başladı benim marş motoru bozuldu geri çektik ücret iadesi alıpSmile Marş motorunu yaptırdım 15 gün sonra tekrar girmeye çalıştım yine aynısı olduSmile)) Valla yaptırsam bile bir şey olacak diye korkuyorumSmile))