Tofas Team

Tam Versiyon: Regülatör Temizliği
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar regülatörü söküp hiç temizleyeneniz oldu mu ? Sökerken nelere dikkat etmek lazım ben bağlantı yerlerinden söküp alttaki drain tapasına rahat ulaşıp içinde birikmiş olan sıvıyı temizlemek istiyorum. Fikir vermek isteyen var mı ?
(12.01.2012, 00:47)orjin_SLXie yazdı: [ -> ]Arkadaşlar regülatörü söküp hiç temizleyeneniz oldu mu ? Sökerken nelere dikkat etmek lazım ben bağlantı yerlerinden söküp alttaki drain tapasına rahat ulaşıp içinde birikmiş olan sıvıyı temizlemek istiyorum. Fikir vermek isteyen var mı ?

drain tapasından temizlemen için bağlantıları sökme montalı şekilde açarsan kalıntılar kendinden akacaktır.

Regülatörü söken oldu forumda favori konularda üstteki slaytta konusu mevcut ama bunu sökerken regülatör 0 olduğundan bilinçlice söküp takmakta zarar yok.Sizinki eski olduğu için yanınızda bir tamir takımı olması lazım çünkü eskimiş regülatörü dağıtırken mutlaka bir diyafram,conta gibi şeylere hasar verirsiniz ısıdan yapışmış halde oldukları için.Hazır açmışken tamir takımını komple harcamak daha mantıklıdır.Açıp toplama konusunda bişey diyemiyorum şahsen.Kimisi açıtırıp tamir takımını yaptırınca düzen tutmamış, kimisi yapmış veya yaptırmış sonuçtan memnun.Sizdeki sorun ufak sanırım içeride bir miktar kostik sıvı var siz bunu temizlemek istiyorsunuz.Bunu ne kadar temizlerseniz temizleyin yine durum aynı kalacak çünkü kullandığımız lpg motor ısınınca orada artık gaz halinde kalıyor.Şöyle bir ürün kullandım konumda vardı bununla ilgili [Resim: motto-500x500.jpg]
bu ürünü kullandıktan sonra yıllarca dolmayan drain tapası yeri hergün pislikle doluyordu bunun anlamıda diyafram üstündeki tortuları temizlediğidir.Az uz dolmuyordu belkide biriken şey belki ürünün kendisidir ama akan sıvı bildiğin simsiyah kostik madde ve sizdeki gibi altta uak bir miktar kalıyor elbet bunu açmadan çözüm yok.İyice aksın diye arabayı kaldırım çıkarmayı bile düşündüm Big Grin Temiz bir peçete yardımıyla oraya sokarak içinde yırtıp parça bırakmadan temizlersiniz.Ürünü benzinliklerde 10 tlye bulabilirsiniz.Uygulamak isterseniz önce deponuz boş olsun veya boşa yakın olsun.Uygulamak isterseniz tavsiyelerim olacak bana sormayı unutmayın.Lpgniz kaç yıllık markası nedir acaba?
arkadaşımızın dediği gibi, tıpayi açman yeterli olacaktır...
ATİKER 2 yıl oldu taktıralı. Lpg den bi şikayetim yok ama 2 yıldan sonra temizlenmesi gerekir sanırım ben sadece tıpayı açar akıtır sonra takarım. ben benzin taraftarıyım Smile