Tofas Team

Tam Versiyon: Benzinde dip gazda aracın sıkışması
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamın aleyküm, aracım önceden benzinde kullandığımda her araçta olduğu gibi daha kaliteli sürüş imkanı sağlıyordu. Ben de aracı bir süre sırf benzinde kullanmaya karar verdim ve yaklaşık 1 ay benzinde kullandım. Bu süre zarfında aracın karbüratörünün içerisinde yukarı aşağı hareket eden ve hareketine göre benzin pompalanmasını sağlayan parça altından delindi ve içine benzin doldu. Haliyle son zamanlarda boğulmaya, bujileri ıslatmaya ve benzini akıtmaya başladı. Delinen parçanın içini boşaltıp lehim attık ve geri taktık. Asıl aksilikler bundan sonra başladı, aracım dip gaz basmadığım zaman devir çevirebiliyor fakat dipgaz bastığımda belli bir devirden sonra yakıt yetiştiremiyormuş gibi o devirde kalıyor. Bulunduğum bölgede karbüratör ustası olmadığından aracımı sürekli götürdüğüm ustaya danıştım, karbüratörün temizlenmesi gerektiğini söyledi. Aracı ertesi gün sabah bıraktım, usta akşam gel al dedi. Akşam gittiğimde karbüratörü temizleyip yerine takmışlardı fakat karbüratörü temizledikleri halde aynı sorun vardı. Usta bir kaç işlem daha yaptım ağzı genişlettim falan dedi fakat pek motor bilgim olmadığından anlamadım. Aracın üstündeki karbüratör orjinal karbüratörü orjinal weber ve usta daha önce hiç sökülmemiş dedi. Sizin görüşleriniz neler, sizce karbüratör ömrünü mü tamamlamış yoksa ustada mı iş yok? Şu an aracımı benzinde kullanırken bir araç sollamaya kalktığımda sürekli araç tıkanıyor, vites yükselterek geçmeye çalışıyorum.. Benzinde daha performanslı olması gerekirken gazda daha iyi gidiyor şu anda benzine göre Smile
(26.11.2017, 12:48)Majesteleri yazdı: [ -> ]Lehim yaptiğiniz parça şamandira,hazneye benzin dolduğunda depodan gelen benzini kesmek icin vana görevi görür.Karburatör öyle bozulacak elektronik bir parca değil,mekanik düz mantik calisan aluminyum bir nesne.
Sen karburatöre kabahat buluyorsun ancak benzin pompasi ne alemde kontrol ettin mi? Diyaframda yirtik olabilir,devire binince yeterli yakiti pompalayamiyor olabilir.Karburatörcü ne yapti nasil temizledi bilmiyorum ancak dediğim gibi pompaya ve benzinin giris yaptiği uctaki süzgec filtreye bakmanda fayda var.

Bunu eklemeyi unutmuştum kusura bakmayın, aynı şekilde bahsettiğiniz benzin pompasından kaynaklanabileceğini de söyledi başka kişilere sorduğumda. Fakat önceden dipgazda bile benzin pompalayabilen bir pompa, şamandranın tamir edilmesi ve karbüratör temizlenmesinden sonra işlevselliğini yitirir mi? Belki karbüratörün temizlenmesinin ardından pompanın da bozulması tesadüf denk gelmiş olabilir, benim tahminlerimden birisi de pompanın benzin yetiştirememesiyle alakalıydı. Bir benzin pompası alarak sorunun hallolup hallolmadığını gözlemlemem gerekiyor bu konuda. 
[Resim: images_71.jpg]

Sen gaza bastığında karbüratörün jetlerinin benzin püskürtmesini sağlayan diyafram yuvarlak içine alınan kısımda o tam basmazsa yakıt gitmez motora onu değiştir