Tofas Team

Tam Versiyon: Alevli Egsoz--kendi kitini kendin yap
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
s.a kardeşlerim hayırlı günler mutlu sağlıklı bir gün geçirmek dileğiyle. hepimizin hayallerinden biridir egzozdan alev attırma ama bizim lüks arabamız yokki atsın diyorduk!... Hayır demiyoruz artık neden bizdede olmasınki demi gelelim konumuza

Öncelikle arabanızda olması ve olmaması gereken şeyler: katalizör varsa iptal edilecek eğer yoksa halay çekilecek :angel: son susturucu orjinal ise abart veya diğer adıyla performans tipi egsozla değiştirilecekeğer buda varsa isteğe göre ikinci kez halay çekilebilir :angel: arabanız platinli ateşleme sistemine sahipse (şahin doğan kartal serçe eski amerikan araçları v.s.) hamuda kalkmalısınız Big Grin elektronik ateşleme sistemine sahipse bi oto elektrikçisine gidip silecek motoruna platin taktırmalısınız ve bunu satın almalısınız. platin 5 ytl çıkma silecek motoru 10 ytl. ve ardından satın almanız gereken şeyler: bobin 5 bacaklı röle buji buji kablosu buton (düğme) uygun kalınlıkta 5 metre kablo ve tornacıda bujinin dişlerine uygun bir somon yaptırmak. Bunlarıda satın aldıktan sonra bi egsozcuya gidip son susturucudan önceki boruya son susturucudan 20-30 cm önceye bir delik açtırıp tornacıda yaptırdığınız somonu kaynattırıyoruz. sonra oto elektrikçisine gitip aynen şunu tarif ediyoruz: "elindeki malzemeleri gösterip; arabanın bobinine giden kabloyu kesiceksin röleyi takıcaksın rölenin bir bacağına içeriye monte edilecek butona bağlayacaksın bir bacağına elektrik vereceksin diğer bacağınada somona bağlayacağın bobine gidecek elektrik kablosunu bağlayacaksın. butona bastığımda arabanın motoruna giden elektrik kesilecek ve arkaya taktığım bobine elektrik gidecek bu şekilde bağlayacaksın." diyeceksin. ve bu işlemleri yaptırdıktan sonra şu şekilde egsozundan alev atıcaksın (yazılanların sırasıyla yapılması gerekiyor yoksa alev çıkmaz.) :
1-Araba dururken: önce gaza basıp deviri artıracaksın devir düşmeden hemen düğmeye butona tutarak gazı pompalayacaksınız ve 1-2 saniye sonra butona basmayı bırakacaksınız bırakacaksınız. eğer çok uzun süre butona basılı tutarsanız devir çok düşer ve motor stop eder. bir daha arabayı çalıştırmanız gerekiyor.
2-Araba yürür haldeyken: arabayı öncelikle hareket ettiriyoruz ve hızınıza uygun vitese takıyoruz devir ne kadar yüksekse o kadar çok alev çıkar. araba vitesteyken düğmeye basılı tutuyoruz ve gazı devamlı pompalıyoruz. arabanın tekrar hızlanmasını istiyorsanız düğmeden parmağınızı çekmeniz yeterli. bunda süre kısıtlaması yok araba durana dek yapabilirsiniz. görenler nos açtığınızı zannedebilir. arkanıza süperspor arabalar takılabilir (m3 lamborghini porsche ferrari v.s.) sakın gaza gelip peşlerine takılmayın.

"KURALLARA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM"
resim olsa daha ii olurdu
çalışıyorum pek fırsat bulamıyorum ama en kısa zamanda halledik upload edecem..
Kardeş Verdiğin Bilgiler İçin Tşk Ederim Ancak Yazın Mersine Geldiğimde Beraber Yaptıralım Smile
Tabiki ne demek kardeşim bekliyorum
Eyw. Saol Kardeş Geldiğimde Sana Ulaşırım
bana bunu yapmada yardımcı olacak varmı ızmırdeBig Grin
Konu gereksiz iletilerden temizlendi...
elektronik ateşlemeyi kuru ateşlemeyemi gecirecegiz eski tip yapcaz yani ?
s.a iyi çalışmalar bende yapmak istiyorumda bana bu konu hakkında resimli olarak mesaj attarsanız sevinirim daha ayrıntılı bilgi olursa sevinirim h-ibrahim-umar@hotmail.com
Sayfalar: 1 2