Tofas Team

Tam Versiyon: Şöför tarafı soğuk hava üfleme sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamün aleyküm arkadaşlar.
    Aracım 91 Şahin, doğan göğsü takılmış. Gördüğüm kadarıyla ön taraftaki ısı yalıtımı sökülmüş. Başlıkta da belirttiğim gibi resimlerde işaretlediğim yerlerden fena halde soğuk hava üflüyor. yolda giderken tam olarak yerini yoklayamıyorum ancak 60 km/h geçtüğüm zaman direksiyon altından bacağımı hissedemeyeceğim derecede fena soğuk üflüyor. Diğer taraflarda böyle sıkıntı yok. Kapı fitillerinden değil ona eminim. gözlemlediğim kadar kabloların geçtiği yerlerden ışık süzüyor içeri. Sorularımı sıralayacak olursak:
    - Sağ ve sol difüzörlerden gelen soğuk havayı kesecek bir vana var mı?
    - Kalorifer peteği arkasında bir kapak var ancak onu kapatınca fan üflemiyor. Bu havalarda kapatmamı önerir misiniz?
    - direksiyon altından baktığımda göğüs altında hortumlar var bunlar ne işe yarar nereye çıkar?
    - Bu delikleri nasıl kapatabilirim?
    - Kapı fitillerinin tam kapılara yapışmadığını görüyorum. mesela şöför kapısının üst tarafında bariz açıklık var bu açıklığı nasıl kapatabilirim?

   Uzattıysam affola  Huh  Yanıtlar için teşekkürler. 




[Resim: IMG_20171122_132655.jpg]

[Resim: IMG_20171122_132948.jpg]

picture hosting
@Majesteleri hangi fitillerden aldın? ürün linki varsa verebilir misin?
Ustam senin sorununun çözümü şunlar aynı dert bende de vardı. Kalorifer kazanın en altında dikdortgen bi kapak var ya o o açıktır yada torpidonun içinden şaseye doğru gittin zaman en üst sağ ve sol üst köşelerde hava kanalı var yuvarlak olur onlar açıktır bi posetli süngerle onları kapatabilirsin. Kalorifer altı içinse o dikdörtgen kapağın ve taban halısının arasına kalın sert bişey sıkıştırıp kapağı kapatabilirsin
@stomakin kalorifer kapağı kapalı baktım soğuk oradan değil, direksiyonun olduğu önden vuruyor yandan değil.  o göğüsteki dediğin kapaklara nasıl ulaşabilirim?
@Reis1453 direksiyonun altından vuruyorsa gece fener tutsun sana biri kaputun içinden sende eğil pedalların ordan bak , orada kauçuklar var kablo geçiyor içinden muhtemelen o çıkmıştır yerinden. Yada yan havalandırma borusunu kontrol et yanından hava kaçırıyor olabilir,birde kalerüfer peteğine hava gelen bölmesinin oraları kontrol et ordada kırık çıkık olabiliyor sen yandan gelmiyor gibi hissediyorsun ama o dolaşıyor,ortadan geliyormuş hissi veriyor.
(22.11.2017, 17:06)Reis1453 yazdı: [ -> ]@stomakin kalorifer kapağı kapalı baktım soğuk oradan değil, direksiyonun olduğu önden vuruyor yandan değil.  o göğüsteki dediğin kapaklara nasıl ulaşabilirim?

Direksiyonun altına eğil en sol üst köşeye bak ve aynı şekilde sağ ön yolcu tarafında en sağ üst köşeye bak
benim direksiyon mafsal körüğü oturmuyor ordan geliyodu etrafini yalitim yaparken kapadım motoru yikadigimda da su iniyodu alttan da egilip bakmistim baya kaputun ici görünüyo sonradan çekilen tesisatlardan dolayi deliği kapatan aparatlar oturmuyor oralari lastikle sivi contayla kapadım hala isik süzuyodu üstten köpük sıktım komple kapadi kaputu ac sonra içerden direksiyonun ordan eğil bak disardaki ışığı görursun
Yanıtlar için çok teşekkürler :alkis . Yarın dediğiniz şeyleri uygulamaya çalışacağım. Devam ederse buradan sizlere yine yazarım. @La1end38 tavsiyen köpük mü yapayım yoksa şeffaf silikon işimi görür mü?
(22.11.2017, 18:23)Reis1453 yazdı: [ -> ]Yanıtlar için çok teşekkürler :alkis . Yarın dediğiniz şeyleri uygulamaya çalışacağım. Devam ederse buradan sizlere yine yazarım. @La1end38 tavsiyen köpük mü yapayım yoksa şeffaf silikon işimi görür mü?

köpük sisiyo sekil veremiyosun kaba duruyor ben sivi conta sürmüştüm basta ama ortalik karisik olunca aralarda kacaklar gördüm silikonda olur daha tertipli durur