Tofas Team

Tam Versiyon: '80 Murat 131 ''Michelangelo'' Restorasyon Projesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
@Falcon417 ah ustam Smile istanbuldakiler doymuş paraya. nede olsa bir sürü kaza oluyor ve sigorta vs. bzm arabalarla ilgilenmek istemiyorlar. nerde o eski ustalar ve vicdanlı insanlar..

@Mr.Tasbas kardeşim aynen öyle. çürük araba işine yanaşmıyorlar. şimdiki aklım olsa memlekette yaptırırdım. çünkü çok az araba var. tofaşı geri çevirme şansları yok. zaten genelde bzm arabalarda iyiler. teslim ederdim, teslim alırdım. daha da uygun fiyat olurdu. istanbulda 3500 TL sadece boya sayıklıyorlar.
Güncellerimizi atalım o zaman , benim de ciğerim biraz soğusun Smile 

zun zamandır ilerleme kaydedemiştik hem ustanın hem de ön cam ızgarası sacını basacak ustanın sağlık sorunları nedeniyle ki dün tekrar işe başladık.

Bizde boş durmadık kaporta işleri devam ederken göstergemizi açıp temizledik,


[Resim: IMG_6081.jpg]

Her çürümüş ve paslanmış bölge itinayla temizlenip tekrar sac kaynatılıyor , bu bölge ön cam ızgarasının alt kısmı saclar basıldı ve kaynaklamaya başladı ön tarafı ise komple eski sac temizlenip üzerine sac kaynatıldı tekrar.


[Resim: IMG_6086.jpg]

[Resim: IMG_6087.jpg]

[Resim: IMG_6088.jpg]

geçtiğimiz dönemlerde sol ön şasemiz geçmişti , burada ise sağ ön şasemiz geçmiş oldu , tabi kaynak bölgeleri en son taşlanacak ve pürüssüz çıkacak.


[Resim: IMG_6089.jpg]
kolay gelsin kaportacınız iyi bir ustaya benziyor, ben aracıma kaynak yapacak usta bulamadım hepsi akıllı vidacı ve mastikçi Smile
bi 78 sarı italyanda ben aldım kaporta olarak benim doğanın eski halinden diri arabada modelli göstermek için ön farları değiştirmişler bide tavan döşemesi hemen bi badem far aldım panjuruyla direksiyon simidini aldım aracı çekici bulup getiremedim
(21.01.2018, 23:50)Ulucreis yazdı: [ -> ]kolay gelsin kaportacınız iyi bir ustaya benziyor, ben aracıma kaynak yapacak usta bulamadım hepsi akıllı vidacı ve mastikçi Smile

Eniştem mekanik ustası ve genelde amerikan araçları ya da klasik araçlar elinden geçiyor.O götürdü oraya bıraktı bizde ses çıkartmadık o dükkanda da sürekli klasiğe yakın ya da gerçekten ihtiyacı olan işler yapılıyor.Şimdilik iyi gidiyor , tabi böyle devam ederse sorun olmaz.Bu piyasada iş yaptırmak gerçekten zor ama o da bizim yüzümüzü kara çıkartmıyor.

 
(22.01.2018, 00:50)ssemih3232 yazdı: [ -> ]bi 78 sarı italyanda ben aldım kaporta olarak benim doğanın eski halinden diri arabada modelli göstermek için ön farları değiştirmişler bide tavan döşemesi hemen bi badem far aldım panjuruyla direksiyon simidini aldım aracı çekici bulup getiremedim

Geçmiş olsun , Allah gönlüne göre versin kardeşim. Sen parçaları toplamaya devam et çünkü gerçekten kıymetli evrak konumunda şimdi.


Biraz da güncel atalım,

Yukarıda ki postlarda ön cam ızgara altının parçaları sıfırdan kaynatılmıştı, üzerine mastik ve pütürü atıldıktan sonra ön cam ızgara sacımız geçti.
[Resim: IMG_6303.jpg]

Daha sonra çamurluk içlerinde kaynakları için mastik/dyson ve pütür malzemeleri alındı.


[Resim: IMG_6326.jpg]

Çamurluk içerisine gerekli temizlik ve koruma malzemeri de sırasıyla atıldı ve kurumaya terkedildi.Daha sonra çamurluklar alıştırılmaya başlanacak,


[Resim: IMG_6329.jpg]

[Resim: IMG_6330.jpg]
Maşallah çok güzel gidiyor. Ustanıza forumun selamını iletirsiniz. Bu zamanda zor sağlam usta bulmak cidden zorlaştı. Araç inşallah hayal ettiğiniz gibi olur.
kardeşim iyi gidiyor maşallah Smile kaportacı iyi bir ustaya benziyor. araba toplama konusunda tecrübeli anlaşılan.
(31.01.2018, 20:55)Yıldırım.sar06 yazdı: [ -> ]Maşallah çok güzel gidiyor. Ustanıza forumun selamını iletirsiniz. Bu zamanda zor sağlam usta bulmak cidden zorlaştı. Araç inşallah hayal ettiğiniz gibi olur.

Selamını ilettim kardeşim , aleyküm selam diyor oda. Sağlam usta bulmak zor evet zaten sağlam olanda olmayan da aynı naz da iş yapıyor artık Smile 
İnşallah hepimizin hayal ettiği gibi bir cihaz ortaya çıkar.

 
(31.01.2018, 21:55)erdem2680 yazdı: [ -> ]kardeşim iyi gidiyor maşallah Smile kaportacı iyi bir ustaya benziyor. araba toplama konusunda tecrübeli anlaşılan.

abi fena gitmiyor işin açığı Smile İyidir kendisi babası daha eski iyi bir usta onun hastalığından mütevellit oğlan devam ediyor oda başında bekliyor.Araç toplama konusunda tecrübeli ustamız inşallah sonucuda iyi olacak gibi.



Biraz güncel atalım.

Ön çamurluklardan sol tarafımız yukarıdaki postlarda gerekli tamiratı yapılmıştı.Dün gece itibariyle geçti.Alıştırmaları yapılıyor.


[Resim: IMG_6432.jpg]


[Resim: IMG_6499.jpg]

Sağ tarafımız da sol tarafımız gibi çürüklerinden arındılırıp , mastik ve pütürlendi koruma altına alındı.


[Resim: IMG_6433.jpg]

Sağ çamurluk alıştırmalarımız başladı ,


[Resim: IMG_6497.jpg]

[Resim: IMG_6498.jpg]


Sağ ön kapı sacımız değişti  tertemiz başlangıçlar adına Smile 


[Resim: IMG_6496.jpg]

sol arka kapı direği ve çamurluk bölgesindeki çürükcükler Smile 

[Resim: IMG_6500.jpg]

Daha yakından görelim ve bundan önce o bölgedeki macun tabakasına hep beraber şahit olup meslek katilene selamları iletiyoruz Smile 

[Resim: IMG_6501.jpg]

[Resim: IMG_6503.jpg]

Burası tam bir yıkım oldu bizim için Smile iki katman olan direk için yalap şağ atılmış macundan arındırdık ve acı gerçek ortaya çıktı.

[Resim: IMG_6507.jpg]

Çamurluk ağızındaki minnak çürüğümüz Smile Buralar hep kaymak olacak Smile 

[Resim: IMG_6504.jpg]


bugün sol  arka çamurluğu komple kazıyıp genel durumunu göreceğiz hep beraber.
maşallah usta araba kendini göstermeye başlamış.

ALLAH size kolaylık versin.
(06.02.2018, 18:36)Buraktugra yazdı: [ -> ]Kardesim toplam masraf ne gibi gorunuyor su anda. Bende komple bi yaptirmayi dusunuyorum serceyi de. En azindan foyat bilgisini arttirayim

abi @erdem2680 abide detaylı bir restorasyon yaptı tahminim harcadığı para 9-10 bin civarıydı motor yaptırmadı diye biliyorum.
ben şuan da bi maliyet tablosu çıkartmadım ama harcadığım kuruşu yazıyorum maliyeti ne olacak merak ediyorum ama ortalama o paralardan aşağıya çıkmaz benim de ki extra motor var benim , burda maliyeti serçenin kaporta belirler ortalama ücreti abi.

(06.02.2018, 21:27)ferdi3700 yazdı: [ -> ]maşallah usta araba kendini göstermeye başlamış.

ALLAH size kolaylık versin. 
Evet bak araba olduğunu bize biraz hatırlattı , çamurluklar felan üstüne gelince Smile 

Amin hepimize kolaylık versin.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12