Tofas Team

Tam Versiyon: Sislerdeki Xenonlar bazen yanmıyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Aracıma Temmuz ayında 100 TL lik deli mavi diye gönderdikleri Xenon'ları bağladım. Xenon'lar bağlanmadan önce elektrik tesisatını röleli olarak Xenon'u çalıştıracak şekilde yaptırmıştım. İlk zamanlarda ikisi de yanarken zamanla bazen sağ bazen ise sol yanmamak suretiyle yanmamazlık yapıyor. Sürekli tek taraf yanmıyor olsa bozuk derdim fakat kafasına göre yanıyor tamamen. Xenon'ların motorlarının artıları tesisattan gelen artı ile önce aküden tarafa, oradan da şöför tarafına köprü yapılarak yapılmış. İki tarafa da artı geliyor fakat çalışmamasının sebebi tek artı kablosunun ikisine yetemiyor olması olabilir mi ?
Yetmese kablo ısınır veya erir bence ya rolede sorun var yada eksiyi iyi almıyor ama sen önce lambaları be balastlari sağlam mi diye kontrol et
Kardeşim merhaba.
Sis farlarını devreye sokan düğmeden + kablo çıkarak şişlere gider.
Mutlaka birinden diğerine köprü yapılmak zorundadır sebebi bu değil.
Normal sislere taktığımız h3 ampüllerde aynı sıkıntı olmuyorsa eğer Xenon larla ilgili olabilir yada röle ile ilgili olabilir.
Benim tahminim de aldığım Xenonların kalitesiyle alakalı bir sorun olmasıydı. Öncesinde Xenonlar yokken sarı ampuller takılıydı ve tesisatını ilk çektirdiğim zaman özellikle "Bir süreliğine sarı ampul takacağım, sonra Xenon'a geçeceğim ona göre tesisat yapalım" demiştim ustaya. Elektrik tesisatıyla alakalı bir sorun olacağını da sanmıyorum muhtemelen Xenonlardan o halde. Yine de kablo tesisatını komple söküp tekrar montajını yapmak istiyorum.
(20.11.2017, 21:45)wigle12 yazdı: [ -> ]Benim tahminim de aldığım Xenonların kalitesiyle alakalı bir sorun olmasıydı. Öncesinde Xenonlar yokken sarı ampuller takılıydı ve tesisatını ilk çektirdiğim zaman özellikle "Bir süreliğine sarı ampul takacağım, sonra Xenon'a geçeceğim ona göre tesisat yapalım" demiştim ustaya. Elektrik tesisatıyla alakalı bir sorun olacağını da sanmıyorum muhtemelen Xenonlardan o halde. Yine de kablo tesisatını komple söküp tekrar montajını yapmak istiyorum.

Kablo tesisatı nı kontrol etmen iyi olur.
Eğer kabloların ince olduğunu düşünüyorsan normal 3x2.5 mm ttr kablo kullanarak yeniden yapabilirsin.
Röle varsa tek artı çift artı meselesi değil röleden çıkan + iki balastada girilir ama balastların eksi kabloları gövdeye güzelce sabitlenmezse şase alamayınca çalışmamazlık yaparlar.Xenon kaliteside önemli tabi bazı ürünler adamı çileden çıkartır balastları ya çalışır ya çalışmaz duvara çarpasın gelir böyle de olabiliyor
Aynen Mustafa abi. Beyinler tetiklemeye çalışıyor bazen ses yapıyor bazen ses seda kesiliyor kaldırıp atasım geliyor..