Tofas Team

Tam Versiyon: benzinde yığılma yapıyor şahin 1.6 ie
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar aracım tek nokta enjeksiyonlu şahin 1.6 ie aracım uzun zamandan beri 2 yıl gibi bir süredir benzinde yığılma yapıyır, lpg takılı olduğu için ilk önceleri çok üstelemedim sorun şu; aracı benzine aldığımda yolda seyir halide iken hangi viteste olursa olsun gazı basınca yığılıyor ben gazdan ayağımı çekmiyorum basmaya devam ediyorum araba yığılıyor yığılıyor ve birden süratleniyor gazdan ayağımı hiç çekmez isem araba normal gidiyor ama virajlarda ayağımı gazdan hafif çekip tekrara yaparsam yine yığılıp tekrara fırlama yapıyor, aracın çeyrek depodada bunu yapıyor hiç fullemedim, lpg de bir problem yok, benzin pompam çalışıyor benzin filitresi değişti, benzini yeniledim aceba eskidimi diye yine aynı, bir arakadaş kapış contası yapar demişti ama bizim araçlarda kapış contası yok, bazen hiç sorun olmuyor km lerce herşey yolunda gidiyor ama genelde sorunlu çalışıyor. Allahını seven yardım etsin. teşekkür ederim.
Arkadaşlar bilgisi olan yada bu konuda beni bir siteye yönlendirecek olan yok mu ?
En son ne zaman aldınız benzin?Eğer depoda uzun süre beklediyse benzin tortu yapar.20-25 liralık benzin alıp deneyin.
(10.01.2012, 12:30)Nihat86 yazdı: [ -> ]En son ne zaman aldınız benzin?Eğer depoda uzun süre beklediyse benzin tortu yapar.20-25 liralık benzin alıp deneyin.

kerdeş yazımdada söylediğim gibi benzini yeniledim ama yine aynı
kapış pompası var diye hatırlıyordum 2000 i.e lerde katalogda yazmıyor.eğer durum böyleyse enjektörlerde tıkanma olmuş olabilir
Forumda daha önce işlenmişti bu konu kapış diyaframın yırtılmıştır yada tam iş görmüyordur 5-10 liralık bir parça hemen değiştirirsin.
Normal düz ve slx karbüratörlerdeki gibi değilde bildiğim karadıyla i.e. lerde bilyalı diyafram var.Sorunun muhtemelen bundan bir kontrol ettir değilse enjektörden de olabilir.
(10.01.2012, 12:30)Nihat86 yazdı: [ -> ]En son ne zaman aldınız benzin?Eğer depoda uzun süre beklediyse benzin tortu yapar.20-25 liralık benzin alıp deneyin.

Seninki ile aynımı bilmiyorum ama, sanki benim arabadada benzindeyken buna benzer bi sorun var, gaza basınca belli bi devire kadar sanki iyi gitmiyor, o deviri geçince hızlanma iyi olmaya başlıyor. Ayrıca rölantidede bas çek yapınca gaza sağlıklı gaz yemiyor gibi hissediyorum bu neden olurki ?Confused
(10.01.2012, 13:21)06KRL06 yazdı: [ -> ]Normal düz ve slx karbüratörlerdeki gibi değilde bildiğim karadıyla i.e. lerde bilyalı diyafram var.Sorunun muhtemelen bundan bir kontrol ettir değilse enjektörden de olabilir.

Bilyalı diyafram neresinde oluyor ki
Sayfalar: 1 2