Tofas Team

Tam Versiyon: Farların ve gögüs ışıklarının kısılması.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Aracımın aküsü yeni sayılır araç fan açtığında yada sinyal verdiğimde felan ışıklar kısılıyor eskide çok az oluyordu şimdi tesisat yaptım arabaya volumeyi fazla açtığımda farlar kısılıp kısılıp açılma yapıyor buda benim canımı sıkıyor akümün voltajı düşük galiba 12V 60 amper olduğundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum sizin de düşüncelerinizi almak isterim. Bir sorum daha aküyü 72 yada 75 amper alsam hani büyütsem aküyü bir sıkıntı çıkartır mı araca.
büyük ihtimal çözülür ama bir şarj ölçtür belki az şarj ediyor olabilir veya kaçak?
Şarjı ölçtürdüm elektrikçi normal dedi şarj etmesinde sorun yok kaçak olabilir belki
Şarj normal olabilir ama yüke bindiği zaman dinamo yetistirmiyor demekki yada arabanın tesisatı zayıflamış bence yüksek amperli şarj dinamosu takmayı dene
Ne kadara mâl olur ki yüksek şarjlı şarj dinamosu
Sitede vectra dinamosu takmışlardı, araştır bulursun
Benim için kesin çözüm olur mu peki
Dinamo yerine daha ucuz yollu çözüm olarak ses sistemine kapasitör taktırın.

(12.11.2017, 18:43)ercan1834 yazdı: [ -> ]Aracımın aküsü yeni sayılır araç fan açtığında yada sinyal verdiğimde felan ışıklar kısılıyor eskide çok az oluyordu şimdi tesisat yaptım arabaya volumeyi fazla açtığımda farlar kısılıp kısılıp açılma yapıyor buda benim canımı sıkıyor akümün voltajı düşük galiba 12V 60 amper olduğundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum sizin de düşüncelerinizi almak isterim. Bir sorum daha aküyü 72 yada 75 amper alsam hani büyütsem aküyü bir sıkıntı çıkartır mı araca.

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-pa...8984/detay