Tofas Team

Tam Versiyon: Conta Yakmak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Aracın conta yaktığını nasıl anlarım? Üst kapağın ordan ince ince su kaçıyor damlayıp buharlaştığındı gördüm Huh
Conta patlatan araba dışarı su sızdırmaz kötü çalışır hararet yapar çok yakar çekişten düşer yağa su karışır v.s
Sen resim ekle ki sorunu tahmin etmemiz kolaylaşsın kafan karışmasın
Akşam fotoğraf biraz net olmuyor çekip detaylandırıcam abi şu su problemi ömrümü yedi
Suan benim araba conta yakti ve tamircide ust kapak taslaniyor
[Resim: IMG_20171118_121035.jpg]

[Resim: IMG_20171118_121018.jpg]
@Sihirbaz38 Üye tanıtım bilgileri bölümünde tanışma konusu açarmısın
Conta konusunda benim de endişelerim var. Sıkıştırma yapıyorum zaman zaman bu sebeple yağ kokusu geliyor içeriye. Ama yağda su, suda yağ karışımı söz konusu değil. Üst kapak 7 8 ay önce Ankara'da sübap ayarı nedeniyle açıldı, hazır açılmışken contalarını da kaliteli contalarla değiştirdim. Şu an üst kapaktan terleme dahi yapmıyor fakat alt kapaktan sıkıştırdığımda resmen oluk oluk yağ atıyor. Sanırım akan yağ manifolda değdiği için ya da sıcak olduğu için kokusu kalorifer ağızları açıkken içeriye geliyor. Yağ konusunu bir kaç kişiyle konuştuğumda düz motorlarda yağ atma hususunun önüne geçmenin pek mümkün olmadığından bahsettiler. Sırf yağ atıyor diye üst kapak ile birlikte alt kapağı da söktürüp alt kapağın contalarını da değiştirtmeli miyim sizce? Alt kapağı söktürmeye değer mi? Yağ konusu titizlik konusuna gelince benden yana baya sıkıntı yaratıyor, ayrıca sıkıştırdığımda içeriye gelen yağ kokusu da can sıkıcı oluyor bazen. 
Duz motor da yağ probleminin önüne geçemezsin diyen yalan söylüyor benim aracimda neredeyse yok yağ akıntısı arada üst kapakla blok arası terleme yapıyor başkada bir yerden yağ akmıyor
Peki yağ sızıntısı sebebiyle 2. kapağı da açtırmak mantıklı mı sence ?
Contayı ben bi kere yaktım. Aracın gösterge paneli sigortası bozuktu pek umursamıyordum. Fanın sigortasıda atmış köyden şehir merkezine geldiğimde araç su kaynatıyordu sabah baktım araç su eksiltmiş. Su koydum sanayiye bitmek için çalıştırdım aracın ilk marş sırasında çalıştığında gaz yemez pat pat diye çalışır 6-7 saniye kadar, aracın yağına su karışır tahin renginde bi sıvı ortaya çıkar onuda aracın yağ kapağından anlayabiliriz.