Tofas Team

Tam Versiyon: Avans ayarı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamun aleykum  dik bir yokuşa vurduğum zaman aracı 2. vitesle çıkmayı deniyorum yavaş yavaş bayılıyor devir düşüyor vitesi küçültüp 1 e atıyorum yokuşu çıkana kadar araç bağırıyor malum neden yapar bunu? aracı alalı 2 sene oldu olacak baskı balatadan haberim yok  düz yolda hızlanması iyi dip gazda 2. viteste düz yolda kısa sürede 5000-5500rpm devir 70 km hızı buluyor bassam zorlasam dahada hızlanacak baskı balata kötü olsa devir çevirir araba hız yapamaz diye biliyorum?? tanıdık arkadaşım avans ayarından olabilir dedi bende bugün hararet 90 dayken avans somununu gevşettim saat yönün tersine akü tarafına doğru ufak ufak yükselttim?

bu arada motor sallanti sıkıntım vardı  hararet 90 dayken motor biraz hafiften titreşim gibi sallanıyordu (tempra motor) avansı yavaş yavaş yükseltince  motor sallantı sorunumda çözülmüş oldu?

aracı daha yokuşta denemedim yarın deniyecem yüksek avans düşük viteslerimi canlandırır ? avansı yükseltince bayırda performans gösterir mi?? bilgili arkadaşlar yorum yaparsa sevinirm.
Bugün denedim araba performans artışı oldu gibi geliyor 2. viteste yokuş çıkarken biraz daha canlandı bana bu avans ayarının biraz yükseltmiştim bana zararı olurmu? eski avans ayarında motor biraz sarsıntılı çalışıyordu avansı biraz yükseltince o sorunda düzelmş oldu
Motoru senteye getirirgibi kasnağı, -10 dereceye getirip distribütörü sağa sola döndürüp nerde ateşleme yaparsa orda somunu sıkıyorum. Avans ayarını genelde böyle yapıyorum. Birde avans ayarı ile sitede güzel bir konu mevcut onu okumaını tavsiye ederim.
[Resim: sente.jpg]
Avansı biraz yükselttm bayırlarda biraz daha performansı arttı sessizleşti gibi motor sorunum çözldü konu kilitlenebilir.