Tofas Team

Tam Versiyon: Vanalı eksoz hakkında yardım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba arkadaslar konuyu yanlis yere actiysam özür dilerim forumda yeniyim bi kusurum olursa simdiden ozur dileri.
Vanalı kumandalı eksoz taktirmak istiyorum ancak bi kac sorum var. Orta susturucuyami yoksa son suturucuyami taktirirsam daha iyi olur? Orjinal eksoz parcalarini degistirmeden sadece takacagim yeri orta susturucuya veya son susturucuya takarsam olurmu düz boru şartmi? Vana kapali oldugu zaman gaz tahliyesi nasil oluyor motora bir zarari varmidir vanali eksozun. Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim. Vanali eksozun resmini paylasiyorum alacagim.
[Resim: IMG_20170924_003039_879.jpg]
Orta eksoz sökülür resimdeki onun yerine takılır boru değişmene gerek yok klepeli olduğu için kapalıyken standart sistem çalışır açılınca sesi dışarı verir
Tesekkur ederim cevabiniz icin peki bir zarari varmidir vanali ekzozun motora veya herhangi bir araba aksamina. Orjinal ekzozada takildigi zaman guzel bir ses alirmiyim veya +performans ?
Zararı olmaz orjinal eksoza takmadan kastını anlamadım orta eksozu çıkarıp bunu takıyorlar kapalıyken sessiz açılınca sesli oluyor araban.Performans için başka şeyler yapman lazım eksozla performans beklememelisin.Bir de bunu takıp sokak aralarında gece yarılarında insanların rahatsız olacağı şekilde kullanmamalısın zevkini müsait yerlerde çıkar
Peki muayeneye girecegim zaman bunu tekrar sokturup orjinal orta susturucumu gerimi taktiriyorum yoksa komple eksozu yenide mi degistirmem gerek ?

Biraz arastirdim bazilari diyorki, yok vana kapaliyken gaz disari cikmiyor ve motora zarar veriyor diyor bazilarida doyorki orjinal sisteme donuyor vana kapaliyken diyor. Son susturucuya taktirdigim zamanmi daha iyi olur yoksa orta susturucuyami taktirsam daha iyi olur. K.b pek fazla bilgim yok bu konularda genelde orjinal biniyorum yillardir aracima.
Muayene zamanı orta eksozu geri takıyorlar
Sen yazanlara aldırma eksoz dışarı çıkmasa motor boğulur stop eder dediğim gibi kapayınca araba orijinal şekilde çalışıyor açınca ses yapıyor
Cevaplariniz icin tesekkur ederim beni aydinlattiniz bu konuda. Peki önerdiginiz bir marka veya bir vanali eksoz varmidir ?
Bende takipteyim bu konuyu Smile
Vanalı egzozlar el yapımıdır önerebileceğimiz diye bir durum yok fiyatı uygun olan biyere yaptırman senin için iyi olur , pursaklarda ses egzoz fiyat olarak uygun vanalılar montaj dahil 120tl felandı sanırım
Ses egzoz u daha öncede duydum ve internette gördüm. Acaba ses kalitesi nasildir bilmiyorum ama ugrayacagim bu ay oraya. Acaba bir zarari varmidir hala tedirginim vanali eksozun. Son susturucuya taktirinca egzoz gazi cikisi tam saglanamadigi icin motora zarari varmis ancak orta susturucuya takildigi zaman bir zarari oadigini duydum ne kadar dogrudur bilemiyorum. Sizin fikirleriniz nedir bu konu hhakkinda ?
Sayfalar: 1 2