Tofas Team

Tam Versiyon: boya badana işleri
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
arkadaşlar boya yaparken fırça rulman mı kullanmalı kompresörlü boya tabancasımı
duvardaki delikler için alçı mı atılmalı macun mu atılmalı
duvara astar mı atılmalı kireçli su mu ?
tavana duvar boyası sürülür mü yoksa ayrı tavan boyasımı almak lazım
boyayı sulandırırken tiner mi kullanmalı su mu yoksa hazır alıp direk boyamaya mı geçilmeli

Merak ettiklerim bunlar bide duvar boyası olarak silikonlu boya tavsiye ediyolar
ustam senin işin zor Smile bir kere yaptın mı eyvah eyvah. kendimden biliyorum.
fırça köşeler için rulo duvarlar için..boya tabancası her yere sıçratıyor ben beğenmedim..
deliklere alçı daha iyi oluyor macunu bilmem,hiç boya yapılmadıysa birkaç kat anca kurtarır. daha önceden boya varsa temizlesen yeter.tavan boyası olarak ayrı satılan boya var ama seçim sizin.
iç cephe boyaları su bazlı olur üzerinde tarifi vardır su ölçüsü için. tam silinebilir boya bir dahaki boya zamanında işinize yarar. belki boyadan bile yırtarsınız. silmek yeterli. kolay gelsin. :alkis
Sen bi işe girişince hemen yapıyım tek seferde öğreniyim diye düşünüyosun sanırım ama o işler öyle olmuyo ne yazıkki , burdan ne kadarda yazılsa pratikte iş değişir deneyerek yapmalısın bi söz vardır "çırak olmadan usta olunmaz" diye kendi işin evin ,dükkanın için soruyosan satan kişi yardımcı olur denersin ama ticaret olarak sağ sola işe gideceksen önce çırak olarak öğrenmelisin
kompresörlü boya tabancası daha iyi boyamaz mı duvarı kime sorduysam hep boya tabancası diyor boyama işinde acemi değilim kendi oda mı çok badana yaptım ama filli boya ve marshall bayisine gittim ekipman almaya adamlar alçı yerine macun satıyor kireç yerine astar ayrıyetten su bazlı boya da yok direk hazır aç kullan boyada var onları tavsiye ettiler hiç tiner su karıstırmıyosun direk kullan bunları adamlar söğleyince benim kafa karıştı
Bir ev boyaası icin gereken malzemeleri sana yaziyorum
1 teneke permolit tavan boyasi 15 lt
1teneke silikonlu boya yada max yani mat 15 lt filli boya. Marshall kullanma kapatma özelliği zayif.yeri geliyor bu boyalar yetmiyor yetsin diede sulandirma fazla.
Tamirat büyükse 5 kilo saten azsa 2 kilo saten alçı. 180 lik zimpara 2 3 tane yeter.
25 cm saten role biz 25 kullaniyoruz. Istersen 20 cm al onlar icin plastik tellerde var boyayi ayarlamak icin biz kullanmiyoruz ama sen istersen al acemisin sonucta.
1 adet parmak role petek arkasi ve fircanin girmeyecek dolap arkalari icin.
1adet 3 numara fırça kestirme yapmak için.Bir adet 4 numara fırça kartonpiyerleri boyamak icin.
Oda sayisina göre koruma örtüsüde alirsin.
Merdiven ispatulan vardir heralde onlari solemiyorum bu boyalar sula inceltilir hepsi. Biz goz karari ile ayarlaiyoruz boyayi ne sulu ne cok koyu olacak.
Laminat parke varsa koseleri bantlayip gazeteleyebilirsin yada viladayla yerleri nemlendir boya boyadiktan sonra sil tekrar bu isler kolay degil ama hadi kolay gelsin ?