Tofas Team

Tam Versiyon: Ön Kaliperlere (Fren) Bakım ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Merhaba arkdaşlar, bu ara bişi farkettim her sabah işe geldiğimde hızla bilgisayarımı açıyorum ve daha sonra hemen forma giriyorum, bazen korkuyorum alışkanlık yapacak diye Smile neyse sorunu şu aslında ön kaliper lerin tamir takımları değişmesi gerekiyor önümüzde ki hafta sonu halledeceğim, tabiki kendim yapacağım bu konuda bana yardımcı olurmusuz, sökme ve takma konusunda aydınlatıcı bilgilerinize yada bu işlemi daha önce yapmış arkadaşlara ihtiyacım var. Balata ları söküp kaliperi hortumdan ayırarak elime alabilirim, ancak kaliperin pistono nasıl çıkıyor onu çok bilmiyorum vede tamir takımları nasıl değişiyor, ha birde hidrolik hava alma işlemi nasıl oluyor. Önlei değiştirince arkalarında havasını almamız gerekir mi ?
ilginizi bekliyorum.

Şahin 1.6 ie 1999

Düzenleme : Konu Başlığı Tümü Büyük Harfle Açılamaz
senmi yapacan bunları
(28.12.2011, 12:39)borabey yazdı: [ -> ]senmi yapacan bunları

evet ne oldu ki


önlerde hava alma olayı yok zaten frende hava olduğunu hissedersen alırsın akalardan nasıl alınacağını biliyorsundur önemli olan sökmek sökünce zaten eskisi gibi toplayabilirsin
(29.12.2011, 02:11)gkhan yazdı: [ -> ]önlerde hava alma olayı yok zaten frende hava olduğunu hissedersen alırsın akalardan nasıl alınacağını biliyorsundur önemli olan sökmek sökünce zaten eskisi gibi toplayabilirsin

Gökan kardeş, ben hidrolik hortumunu söküp kaliperi onaracağım nasın hava olmaz, hidrolik dışarı akacak, tekrar doldurmak için hava alınmaz mı, birde kaliperin pistonunu sökmek kolay mı ?

(28.12.2011, 12:21)mrtplvc yazdı: [ -> ]Merhaba arkdaşlar, bu ara bişi farkettim her sabah işe geldiğimde hızla bilgisayarımı açıyorum ve daha sonra hemen forma giriyorum, bazen korkuyorum alışkanlık yapacak diye Smile neyse sorunu şu aslında ön kaliper lerin tamir takımları değişmesi gerekiyor önümüzde ki hafta sonu halledeceğim, tabiki kendim yapacağım bu konuda bana yardımcı olurmusuz, sökme ve takma konusunda aydınlatıcı bilgilerinize yada bu işlemi daha önce yapmış arkadaşlara ihtiyacım var. Balata ları söküp kaliperi hortumdan ayırarak elime alabilirim, ancak kaliperin pistono nasıl çıkıyor onu çok bilmiyorum vede tamir takımları nasıl değişiyor, ha birde hidrolik hava alma işlemi nasıl oluyor. Önlei değiştirince arkalarında havasını almamız gerekir mi ?
ilginizi bekliyorum.

Şahin 1.6 ie 1999

Düzenleme : Konu Başlığı Tümü Büyük Harfle Açılamaz

Siz bilirsiniz ama önemli bir nokta, bence bilginiz yoksa siz yapmayın:u
bendede balatalar bitti diski oyuyor artık değiştireyim dedim kurtlandım kendim değiştiririm diye ama iyice berbat etmekten korktum mecbur ay başını bekliyoruz Big Grin
Yere bir tahta takoz koyun kaliperi piston aşağı inecek şekilde tutarak takoza vura vura pistonu çıkartacaksınız.Sonra içindeki conta lastiğini çıkarıp yenileceysiniz iyice pistonu ve kaliperin için temizleyip çok aşırıya kaçmayacak şekilde yağlayıp pistonu yerine oturtacaksınız sonrada toz lastiğini geçireceksiniz işlem tamam.Sonra fren hortumunu takıp hidrolik kabına hidroliği dolduracaksınız içeriden biri freni pompalayacak sonra hava tahliye tıpasını açacaksınız hidrolik gelinceye kadar.Biri içerinden freni pompalayacak sonra basacak bastığı zaman sizde tıpayı açıp havayı çıkaracaksınız taki tahliye tıpsasından sadece hidrolik gelene kadar.Aracınızın frenlerinde çekme sıkma vs yoksa çok kurcalayamayın derim.Kaliperin pistonu sökmek kalipere bağlı eğer çok aşırı derecede sıkma yapmışsa çok zordur.Eğer kaliper nispeten sağlamsa kolayca çıkarırsınız.
Şunuda belirteyim contasını sökemk takmak sizi uğraştırabilir özellikle iç conta kolayca yerine orturmaz eğer el beceriniz pek yoksa contayı yırtarsınız.
(29.12.2011, 12:30)06KRL06 yazdı: [ -> ]Yere bir tahta takoz koyun kaliperi piston aşağı inecek şekilde tutarak takoza vura vura pistonu çıkartacaksınız.Sonra içindeki conta lastiğini çıkarıp yenileceysiniz iyice pistonu ve kaliperin için temizleyip çok aşırıya kaçmayacak şekilde yağlayıp pistonu yerine oturtacaksınız sonrada toz lastiğini geçireceksiniz işlem tamam.Sonra fren hortumunu takıp hidrolik kabına hidroliği dolduracaksınız içeriden biri freni pompalayacak sonra hava tahliye tıpasını açacaksınız hidrolik gelinceye kadar.Biri içerinden freni pompalayacak sonra basacak bastığı zaman sizde tıpayı açıp havayı çıkaracaksınız taki tahliye tıpsasından sadece hidrolik gelene kadar.Aracınızın frenlerinde çekme sıkma vs yoksa çok kurcalayamayın derim.Kaliperin pistonu sökmek kalipere bağlı eğer çok aşırı derecede sıkma yapmışsa çok zordur.Eğer kaliper nispeten sağlamsa kolayca çıkarırsınız.
Şunuda belirteyim contasını sökemk takmak sizi uğraştırabilir özellikle iç conta kolayca yerine orturmaz eğer el beceriniz pek yoksa contayı yırtarsınız.

Kardeş çok sağol bilgiler için, elbecerim ve teknik anlamda becerim iddalı olacak kadar iyidir, hatta bazen sanayide ustanın hatasını bile gözlemleyip uyardığım olmuştur, tabi usta kıvırma yoluna gitmiştir, arabada sol tarafa çekme var yani sağ kaliper pistonu sıkışma yada paslanma yapmış, ama ben açınca ikisinide temizleyip tamir takımlarını değiştireceğim. Bilgilendirmen için çok teşekkür ederim, piston için ben şunu düşün müştüm açıkçası, kaliperi yerinden söküp balataları çıkarınca firen pedalına iyice basarak pistonu dışarı ittirmeyi düşün müştüm sence bu olur mu?


pistona tamir takımı alacaksın contaları değiştir sağ sola çekme varsa tamir takımının içinde pistona özel gres yağı var onu kullan ama 3 4 defa söküp takman gereke bilir alıştıracaksın.
Sayfalar: 1 2 3 4 5