Tofas Team

Tam Versiyon: Korna ses sıkıntısı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
8 Sesli gong yankılı korna aldım melodisi hoşuma gittiği için montajı yapıldı oto elektirikci tarafından  bazen kornaya bastığımda güzel net bir şekilde sesi çıkıyor arabayı park ediyorm 3-4 saat sonra tekrar calıstırıyorum kornaya bastığımda sesi kısık cıkıyor bi müddet sonra düzeliyor neden böyle yapar? kornada sorun  olduğunu sanmıyorum 2. defa alışım bu kornayı  1. seferindede aynı kornayı almıstım 1.5 sene kullanabildim  1 hafta önce pert oldu ondada ses kısık cıkma sorunu vardı onda sürekli calınca düzeliyordu şimdi aynısını  aldığım kornadada bu sıkıntıyı yasıyorum bu ses nden kısık çıkar?

[Resim: burakkkk.png]

Üstteki resim aracıma ait kornanın düzeni bu

NOT: 1.5 sene önce aracı aldığım zaman dat dat korna vardı ondada ses kısık çıkma sıkıntısı vardı
acaba benim aracın korna tesisatındamı sıkıntı var?

Alttaki resim alıntı:  örnek olarak  işaretle gösterdiğim yerde benimkisi boş ? titreyen korna rölesi olmalı herhalde bende o yok?
kornadan görüldüğü gibi yeşil kablonun yanındaki kahverengi kablo geliyor direksiyon kutusundaki kabloyla birleşiyor korna yanlıs sekildemi bağlandı aracıma anlam veremedim? yardımcı olrmsnz ses konusunda ne yapmalıyım?
 
[Resim: 11b3fh0.jpg]
gncll
Kornayi hic akuye baglayip direk calistirdinmi dene oyle + beslemeyi sök kornadan kornayi sokmeye gerek yok aküden + ile ver bakalim sorun cikaricakmi tesisar eski yada sase iyi almiyorsa yapar kornada sorun yok baska kornadada aynisini yapiyor dedigin icin boyle diyom bi dene aküden verince sorun yoksa baglattigin kisiye git goster anlat durumu
Röle yerine marş otomatiği kullanılırsa ses daha güçlü ve tatminkar olur araştırın derim
Elektirikci röle bağlanmaz diyor kendinden beyinli olduğu için doğrumu