Tofas Team

Tam Versiyon: çakmaklık sorunu..
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
selamünaleyküm arkadaşlar.

eski tip çakmaklığı slx çakmaklığıyla değiştirdim. ama araç çalışmadığı zamanlarda çakmaklık çalışıyordu. şarj cihazı da çalıştı sıkıntı yok. ama şimdi farkettim, farları veya parkları açınca çakmaklık çalışmıyor. yeşil çerçeve ışığı var ama ne rezistansı çalışıyor ne de şarj cihazını kullanabiliyorum. üstüne bir de şimdi hiç çalışmıyor. sigortasına baktım sağlam. ama farı açınca neden elektrik keser yardımlarınızı bekliyorum. selametle..
Fişleri doğru takmamışsın demekki tam ortada kalın kırmızı kablo var ampule doğru giren sarı kırmızı kablo var bi de çerçeve metale bağlanan siyah kablo var
sağol üstat. ama ölçüp taktım kabloları. kırmızı sabit artı, sarı parka bağlı, siyah ta dış kafese şase. parkı açınca aydınlatması çalışıyor. ama gelgelelim şarj aletini kullanamıyorum. haftaya kadar bunu çozmem lazım. kampa gideceğiz,şarj ve aydınlatma için onu kullanmak istiyorum.
Sarı kabloyu çıkarıp dene bi de o zaman
hemen deniyorum üstat..

ustam sarı yı söktüm. şarj cihazı park ve far açıkken çalışıyor. ama çakmağa basınca ısınmıyor. şarj cihazını takınca ve çakmağa basınca aydınlatması çalışıyor. çakmak ısınmıyor. sarıyı taktım. kontak kapalıyken şarj ediyor ve çakmak çalışıyor. ama çakmağa basınca gösterge ve kalorifer kumandasının altındaki ışıklar yanıyor. ilginç.
Bugün tesadüfen ben sen o çakmaklıktan aldım. Alttaki soketin hangisine hangi renk kablo ya da hangi taraftan gelen kablo bağlanacak???
Bağlantı yanlış dicem eminsin o zaman çakmaklık bozuktur şöyle olması gerekiyor
Standart tesisatta kablo renkleri alttaki gibi sadece ortadaki mor kırmızı olabilir diğerleri aynı


[Resim: 14074555_1721691694748510_1965509818_o.jpg]
usta ben ölçü aletiyle baktım. sabit 12,parkları açınca gelen 12v ve şase. gerçi sanırım tesisatta sıkıntı var benim.

(28.08.2017, 22:40)Falcon417 yazdı: [ -> ]Bağlantı yanlış dicem eminsin o zaman çakmaklık bozuktur şöyle olması gerekiyor
Standart tesisatta kablo renkleri alttaki gibi sadece ortadaki mor kırmızı olabilir diğerleri aynı


[Resim: 14074555_1721691694748510_1965509818_o.jpg]

usta kırmızı merkez. satı üst, şase tabanda.. aklıma gelen tek şey var. dış plastik çerçevenin içine oturan metal kafes ters diyeceğim de. o zaman lambanın bacağı artıya dokunmuyor. yani o da doğru. ama tüm bacakları takınca çakmak ısınıyor. stop halinde çalışıyor. amma velakin şarjı takınca yada çakmağa basınca gösterge ve kaloriferin kumanda panelinin aydınlatması yanıyor.
Elindeki çakmaklık bozuk bence
usta yarın ben aldığım yere bi götüreyim onu. parçacı tanıdık. değiştirme şansın var diye düşünüyorum. yardımın için teşekkürler..selametle.