Tofas Team

Tam Versiyon: Aracın Benzin Yetiştirememesi Sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
     Selamın aleyküm iyi günler. Aracımın modeli profil bilgilerimde yazıyor fakat buraya da yazmakta fayda var. 93 model düz motor bir aracım var. Eylül ayının başında alalı tam 1 sene olacak ve bu 1 sene boyunca çektiğim sıkıntıların büyük bir çoğunluğu LPG sistemiyle alakalı. Nihayetinde bıkkınlık evresine gelmiş durumdayım ve yaklaşık 1 aydır aracı benzinde kullanıyorum. Uzun yola gitme ihtimalime karşılık LPG sistemini aracımdan söktürmedim. Fakat araç benzini unutmuş olmalı ki daha benzin ile kullanmaya başlayalı kısa bir süre olmasına rağmen benzin ilgili bir problem yaşadım. Kronik problemlerden birisidir diye tahmin ettiğim arızayı bir şekilde hallettik. Problem benzin pompasının şamandırasının delinip içerisine benzin dolması sonucu sürekli benzin pompalayarak aracın boğulmasına sebebiyet vermesiydi. Şamandıra uzun süredir delikti sanırım ve büyük ihtimalle araç benzini şamandıra delik iken düzgün çalışmadığı için yetiştirebiliyordu. Şamandıradaki deliği lehim ile kapatıp yerine taktığımdan beri araç dip gazda benzin yetişirememeye başladı. Bulunduğum bölgede özellikle sadece karbüratör ile uğraşan usta olmadığı için aracımı sürekli gösterdiğim ustaya gösterdim ve karbüratörün temizlenmesi gerektiğini söyledi. Ertesi gün 1 litre tiner ve conta takımı ile ustaya gittim ve akşam üstü alacağımı söyledim. Karbüratör söküldü, temizlendi, yeni contalar takılıp monte edildi. Fakat sorun hala devam ediyor. benzin sibobunu mu ne genişlettiğini söyledi iğnesini değiştirdiğini söyledi fakat kesin çözüme ulaşamadık. Gaza dip gaz basıldığında 3.000- 3.500 çeviriyor, sonrasında aynı devirde sabit bir şekilde takılı kalıyor ama ayağımı yazdan çekip %100 değil de %80 basarsam çevirebildiği son devire kadar çeviriyor. Ustanın yorumu benzin yetiştirememesiyle alakalı. Benzinde sağlam şekilde çalıştığına emin olduğu başka bir karbüratör ile deneyeceğiz 1 hafta sonra. Başka kişilere sorduğumda benzin otomatiği ya da filtresiyle alakalı olabileceğini söylediler. Benzin otomatiğine baktırmadım açıkcası. Gelen hortumda benzin filtresi olması gerekiyor fakat ya 93 lerde benzin filtresi yok ya da benim aracın filtresini sökmüşler inanın hiç bilgim yok  Olmamış

     Bu konu hakkında sizlerin düşünceleri nelerdir? Bakmamı istediğiniz başka bir yer varsa oraya da baktırayım. Konu tartışmaya açık lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
En güzeli benzinde binmek ama bütçe meselesi iste bende sizin gibi kisa mesafede benzinde uzun yolda lpg de biniyorum bende de karbüratör de benzin kacirma sorunu var ustalar ugrasmak istemiyor sorununuzla ilgili arkadaslar yardimci olacaktir kolay gelsin

LG-H818 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
baskan karburatore giden benzın hortumuna filtre tak buyuk olanları var ondan tak birde oyle dene
Benzin filtresini kontrol etmende fayda var yedek su deposunun altında olabilir. Hortumlarda delik varmı bi bak derim sızdırıp damlatmadan ziyade boruyu ıslatabiliyor bazen. Birde eskiden 92 dogan l de benzin hortumunun geldiği yerden ayar yaptıklarını hatırlıyorum silecek motorunun bölmesini kapatan sac da montalıydı. Ne olduğunu bilmiyorum ama öyle bi parça varsa kontrol et.
Hortumlarında sıkıntı yok gibi gözüküyordu. Benzin filtresi konusunda gelecek olursak filtresiz direkt benzini çektiği halde böyle bir sorun yaratıyorsa filtre ile düzeleceğini sanmıyorum ama onu da denerim. Fren hidroliğinin altında olduğunu söylediler hatta söyleyen kişi de baktı filtre yok direk hortum geliyor. Benzinde pislik olsa bazen yapar bazen yapmaz, sürekli aynı devirde yapmaz mesela. Rölantide dururken birden dip gaz verildiğinde aynı tepkime ile aynı devirde yapıyor sürekli.