Tofas Team

Tam Versiyon: Bagajın içinde ki yüzeysel paslanmalar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar aracımın bagajının içinde stepnenin konulduğu yuvada, su tahliye tıpalarının etrafında, yüzeysel paslanmalar mevcut. Bunlar tek saç üzerinde bildiğiniz üzere. Önce ki sahibi yıpranan Bagaj fitillerini değiştirmemiş ve araç sürekli yokuşta park halinde olduğu için içeriye su almış. zamanlada paslanmaya neden olmuş. Bende bu kanserli görüntüden rahatsızım. Bunların temizliği ve boyası parça değişimi olmadan yapılabiliyor mu? Aşağı yukarı ne kadar bir maliyeti vardır.
Çürüme yoksa zimpara atılır gerekirse macun çekilir sonra asya e boya en sonda vernik atarsin ömürlük olur
paslanan yerleri 200-320 numara arası bir zımpara ile temizle. zımpara izleri neredeyse belli olmaz. onun için kafana takılmaz sanırım. istersen sulu 800 zımpara yaparsın. üzerine sprey boya at. araba boyası zaten bir yere boya kodunu söyle bir sprey yaptır. düz renk 25-30 TL felan. eğer yüzey pastan çok çürüğe doğru ilerlemişse 80 num. zımpara ile parlat. sacı meydana çıkar. daha sonra resimdeki malzemeyi sık. 30 TL sprey. ardından ince macun çek. macunu 80-120 arası bir zımpara ile düzle. zımpara izlerini yok etmek için kalından inceye doğru zımparala. mesela 150-220-280-320 gibi. üzerine sulu 400-800 ok. üzerine boya at. delik oluşursa etrafına tarif ettiğim işlemi uygula ve çekomastik ile kapat. hiç gidip kaportacıda sacı yaktırıp paranla rezil olma. yanan sac daha çabuk çürür.

resimdeki malzeme satıcının dediğine göre gemilerin altına atılıyormuş.
Spot Sealer Direct to metal (direk metal üzerine sızdırmazlık macunu)

[Resim: 11.jpg]
(22.08.2017, 18:08)erdem2680 yazdı: [ -> ]paslanan yerleri 200-320 numara arası bir zımpara ile temizle. zımpara izleri neredeyse belli olmaz. onun için kafana takılmaz sanırım. istersen sulu 800 zımpara yaparsın. üzerine sprey boya at. araba boyası zaten bir yere boya kodunu söyle bir sprey yaptır. düz renk 25-30 TL felan. eğer yüzey pastan çok çürüğe doğru ilerlemişse 80 num. zımpara ile parlat. sacı meydana çıkar. daha sonra resimdeki malzemeyi sık. 30 TL sprey. ardından ince macun çek. macunu 80-120 arası bir zımpara ile düzle. zımpara izlerini yok etmek için kalından inceye doğru zımparala. mesela 150-220-280-320 gibi. üzerine sulu 400-800 ok. üzerine boya at. delik oluşursa etrafına tarif ettiğim işlemi uygula ve çekomastik ile kapat. hiç gidip kaportacıda sacı yaktırıp paranla rezil olma. yanan sac daha çabuk çürür.

resimdeki malzeme satıcının dediğine göre gemilerin altına atılıyormuş.
Spot Sealer Direct to metal (direk metal üzerine sızdırmazlık macunu)

[Resim: 11.jpg]
Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim. En kısa zamanda malzemeleri tedarik edip uygulayacağım
@resat35
rica ederim. bn şuan arabayı boyaya hazırlamaya çalışıyorum. kaynak yerlerine ve değişen çıplak sac olan kısımlara bu malzemeyi sıkıyorum. boya malzemesi satan abinin dediğine göre gemilerin altına atılıyormuş.

[Resim: G_r_nt_008.jpg]
kardeşim birde ön ve araka cam fitil kenarlarına (enjeksiyon) iğneyle japon yapıstırıcı uygulayarak dıstan kapatabilirsin ben bu işlemle ıyı sonuç aldım tavsiye ederim
(24.08.2017, 14:09)SELO yazdı: [ -> ]kardeşim birde ön ve araka cam fitil kenarlarına (enjeksiyon) iğneyle japon yapıstırıcı uygulayarak dıstan kapatabilirsin ben bu işlemle ıyı sonuç aldım tavsiye ederim

Çok teşekkür ederim