Tofas Team

Tam Versiyon: Vites Kolu Sallantı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
İyi akşamlar herkese. Vites kolu bi anda videodaki bu gevşekliğe geldi. Vitesler geçiyor ama göbekten sallanıyor. Sadece alt çanak denen takım ile çözülecek birşey mi?

https://youtu.be/He4HpQ5LZzk

Yavaş yavaş bollaşmaya başlar belkide alt çanağın vidaları gevşemiştir ama fazla kurcalamadan tamirciye git rezil etmesin seni
Vites Tamir Takımının değişmesi lazım. Aniden çıkabilir. Çok ucuz bi set. Herhangi bi parçacıdan alıp değiştirebilirsiniz. Sallantı büyük oranda gider ve vitesler daha kararlı geçer..
Bugün ustaya gittim, inatla vites tamir takımı diyor. Alt çanak filan anlattım durumu bunlarda alt çanak diye birşey yok dedi. Atladım arabaya geldim eve. Geçen haftalarda baskı balatayı değiştirdim, bugün arabanın altına eğildim şanzımanın altı yağ olmuş, yağ kaçırıyor. Diferansiyel yap kaçırıyor. Onu da 3-4 ay önce hallettirmiştim durum aynı. Hiçbir usta ile pazarlık bile yapmıyorum, yeter ki işini iyi yapsın diye, yine de can sıkmaya devam ediyor. Şu an yeri mi bilmiyorum ama Ankara içinde bu işleri iyi yapacak usta arıyorum.
(17.08.2017, 16:53)S-A-H-I-N yazdı: [ -> ]Bugün ustaya gittim, inatla vites tamir takımı diyor. Alt çanak filan anlattım durumu bunlarda alt çanak diye birşey yok dedi. Atladım arabaya geldim eve. Geçen haftalarda baskı balatayı değiştirdim, bugün arabanın altına eğildim şanzımanın altı yağ olmuş, yağ kaçırıyor. Diferansiyel yap kaçırıyor. Onu da 3-4 ay önce hallettirmiştim durum aynı. Hiçbir usta ile pazarlık bile yapmıyorum, yeter ki işini iyi yapsın diye, yine de can sıkmaya devam ediyor. Şu an yeri mi bilmiyorum ama Ankara içinde bu işleri iyi yapacak usta arıyorum.

Abi sanzumandan yag kacagi bende de var hangi ustaya gitsem eski araba bunlar sıkılmaz diyip salliyolar
Alt çanak olmaz diyor bi de bunu dedikten sonra ne desen boş basıp gelmen iyi olmuş
Arabanın altında ne gördün peki somunlar sıkımıydı?
Görebildiğim kadarı ile sıkı gibiydi. İçeriden sallantı şu şekilde

Sanırım milin somunu gevşemiş resimde sağ tarafta klavuzu görüyorsun
[Resim: VITES-ALT-KOLU-5-VITES-TEK-KOL-F_602_1.jpg]
dışarıdan halledilebilecek bişeyse kendin yap illaki şanjımanmı inmesi gerek bunun için ustanında bilgisizligine denk gelmişsin tıpkı benim ie nin orjinal bujileri bosh marka demesi gibi bişey oldu Big Grin
(17.08.2017, 18:07)Falcon417 yazdı: [ -> ]Sanırım milin somunu gevşemiş resimde sağ tarafta klavuzu görüyorsun
[Resim: VITES-ALT-KOLU-5-VITES-TEK-KOL-F_602_1.jpg]

Bunun için illa altına mı girmek gerekiyor.???

Yarın alt çanak tamir takımı, gerekiyor mu bilmiyorum vites alt kolu filan alıp başka bi ustaya gideyim. Bunun sorunu nedir diye de sormadan sadece değiştireyim.
Sayfalar: 1 2 3