Tofas Team

Tam Versiyon: Hava Filtre Kutusu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar dogan l aracım var bu gun bindigimde hava filtre kutusunun altındaki karbüratör tarafında tıslama sesi geliyor filtre kutusunu bastırınca veya biraz oynatınca geçiyor söyle bi şey var filtre kutusu baya bi dagılmıs adamlar üstüne filtre kutusunun üzerinde 4 5 tane vida atmıs sıksın diye falan baya bi haşat durumda nasıl yapabilirim bunu ? bi de antifiriz akmıs manifoltun üstüne gaz telinin ordan  karbüratörün neresinden gelir bu antifiriz onu nasıl geçirebilirim ? yarın bi sökeyim diyorum filtre  kutusunu işte söktükten sonra tamamiyle dagılır mı

bir de sunu sormak istiyorum l filtre kutusuna slx filtre kutusu takabilirmiyiz ?
Tıslama dediğiniz ses jikle tertibatindan geliyordur.Aynı şekilde antifriz de orda akıyordurr,tan gaztelinin üzerinde ve içinde soğutma suyu dolaşım yapar.Gevşemiş olabilir.Hava kazanı uyarmı bilgim yok.Daire içindeki jikle otomatigi kazanı çıkarınca daha rahat görebilirsiniz.
[Resim: IMG_20170804_075732.png]
(04.08.2017, 08:01)Falcon-67-93 yazdı: [ -> ]Tıslama dediğiniz ses jikle tertibatindan geliyordur.Aynı şekilde antifriz de orda akıyordurr,tan gaztelinin üzerinde ve içinde soğutma suyu dolaşım yapar.Gevşemiş olabilir.Hava kazanı uyarmı bilgim yok.Daire içindeki jikle otomatigi kazanı çıkarınca daha rahat görebilirsiniz.
[Resim: IMG_20170804_075732.png]

karbüratörün vidaları gevşemiş bu gün sökünce gördüm onları tekrar sıktım gösterdigin yerdeki boru girişinden kaçırıyormus sanırım ucundan kesip tekrar kelepçe yaptım karbüratörün kelebeği yarı acık bir şekilde skntı cıkarır mı bu bana ?
O kelebek jiklenin.Jikle devrederken aciliyor,işi bitince kapanıyor,bildiğim kadarıyla konuyla ilgili daha tecrübeli üyeler yardımcı olacaktır.Kıştan önce jikle bakımını yaptırman iyi olur,ayrıca jiklenin çalışması araç için daha sağlıklı olur.
(04.08.2017, 21:00)Falcon-67-93 yazdı: [ -> ]O kelebek jiklenin.Jikle devrederken aciliyor,işi bitince kapanıyor,bildiğim kadarıyla konuyla ilgili daha tecrübeli üyeler yardımcı olacaktır.Kıştan önce jikle bakımını yaptırman iyi olur,ayrıca jiklenin çalışması araç için daha sağlıklı olur.

anladım ustam  öyle yapayım olmazsa bir de bu gun rolanti de arac sanki hava alıyor gibi ama ufak bir rolanti oynaması var bu sibob ayarından veya avans dan yapar mı ? cok az mesela rolanti 9 daysa 8 e düsüp tekrar 9 a cıkıo arada yoksa gene mi hava alıyo
Motor çalışma sıcaklığı na geldiğinde düzeliyosa jikle veya bahsettiğin kelebeğin konumundan olabilir.Isınınca devam ediyorsa bi çok nedeni olabilir.Ateşleme,hava alma gibi.Araç önce benzinde sağlıklı çalışma düzenine alınmalı bu en sağlıklı yol sonra lpg ile denenmeli böylece lpgde çalışma bozukluğu motora bağlanamaz çünkü motor benzinde düzgün çalışıyordur bu sizi sonuca daha zahmetsiz ulaştirir.Diyer turlu lpg ci motorcuya motorcu lpg ciye paslar bu iş uzar sizi yıldırır.