Tofas Team

Tam Versiyon: KB 667 Tekrar Turbolu :)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Selamlar.Geçen yaz aracıma turbo takmıştım malzeme eksikliği ve tecrübesizlikten dolayı aracı düzgün yürütememiştim.
1 hafta önce tekrar turbo taktık malzeme listesi ve videolar gelecek.

- Aem Wideband
- Sübap büyütme
- Hks Blow off
- Bar saati
- Major beyin
- Ford transit intercooler
- Bmw m40 Piston 84mm
- Çelik conta.
- Reno master 2.5 turbo
- Boş termostat, 70 müşür
- 3 tırnak bosch buji, orj buji kablosu.
- Bronz balata.

NOT : Ciddi olarak turboya gönül vermiş takmak isteyenlere whatsapp yoluyla yardımcı olurum ö.mesaj'dan yazmanız yeterli.( Motor'dan anlamıyorsanız hiç girişmeyin aşşağıdaki fotoğraftaki bütün işleri kendim yaptım yeri geldi sabahtan diğer sabaha kadar motor indirdim parçaladım topladım motoru koydum.)

[Resim: M0lNl2.jpg]

[Resim: QagDgG.jpg]

[Resim: X0YVYj.jpg]
[Resim: br4q40.jpg]

[Resim: dPqQqr.jpg]

[Resim: m3daDV.jpg]

[Resim: 5gRPRl.jpg]

[Resim: ALY4Yr.jpg]

[Resim: 012v2o.jpg]

[Resim: 4PR7RJ.jpg]

[Resim: vbEAEp.jpg]

[Resim: ld7P7E.jpg]

[Resim: 2rgWgN.jpg]

[Resim: nR797R.jpg]

[Resim: BrMWMD.jpg]

[Resim: EgYWYq.jpg]
Emeğinize sağlık. Maliyet nedir acaba ?
Hararet için 131 daimi fan bağlayabilirsin devir daim kasnagina
Kazasız belasız kullanın.Ancak dikkatimi çeken bir kaç unsur var.Her motorun bir çalışma sıcaklığı var.Motorda boş termostat olursa hararet sürekli dalgalanır,yazın farkedilmeyebilir ancak kışın hararetiniz yükselmesse motorun aşınma oranı artar ve yakıtınız buna bağlı olarak fazla olur.2. olarak bence elektronik ateşlemeye geçin derim.Gördüğüm kadarı ile klasik platinli ateşlemeniz var.Şu an 131'imde ince bobin+slx distribütör kullanıyorum.Marş yaparken kesinlikle farkedeceksiniz.Ellerinize sağlık gayet güzel görünüyor.Bir de hararet sorununuz olursa güzel bir radyatör+çift fan ile çözebilirsiniz.Hatta düşük hızlar için bir tane emiş bir tane de itiş fanı koyarsanız daha iyi olur.
turbonun detaylı resmi varsa orayı alabilirmiyiz acaba? turbo motorun orjinal manifolduna bağlanıyormu? yoksa ayrı manifoldmu almak lazım.
(10.07.2017, 10:09)ahmet27 yazdı: [ -> ]turbonun detaylı resmi varsa orayı alabilirmiyiz acaba? turbo motorun orjinal manifolduna bağlanıyormu? yoksa ayrı manifoldmu almak lazım.

Turbo için ayrı egzoz manifoldu yapılması gerek orjinali kesip biçerekte olur ama boru kalınlığı vs iyi olmaz

Allah kaza bela vermesin umarım sorunsuz binersin
Boş termostat kışın sökülüyor zaten, turbo için orjinal manifolda flanş yaptırıyorsun veya yeniden manifold yaptırıyorsun.Platinli ateşleme değil elektronik ateşleme kullanıyorum Doğan L, p*ç motorun ateşleme sistemini diyorsunuz sanırım geçmeyi düşündüm ama pek fark olmaz dediler bende buji buji kablosu yeterli olur diye düşündüm zaten marş tık diye alıyor.Maliyet ben işçilik vermediğim için hesaplamadım tam olarak ama ortalama malzemeler vb. 2500-3500.Zaten sadece aem wideband 850 lira verdim ufacık göstergeye 850 verince koyuyor adama ama takıp ona bakarak ayar yapıp gazlayınca değer diyosun Smile

Allah kimseye kaza bela vermesin.Kaput içi görüntüler videolar atacağım.
(10.07.2017, 11:32)61KB667 yazdı: [ -> ]Boş termostat kışın sökülüyor zaten, turbo için orjinal manifolda flanş yaptırıyorsun veya yeniden manifold yaptırıyorsun.Platinli ateşleme değil elektronik ateşleme kullanıyorum Doğan L, p*ç motorun ateşleme sistemini diyorsunuz sanırım geçmeyi düşündüm ama pek fark olmaz dediler bende buji buji kablosu yeterli olur diye düşündüm zaten marş tık diye alıyor.Maliyet ben işçilik vermediğim için hesaplamadım tam olarak ama ortalama malzemeler vb. 2500-3500.Zaten sadece aem wideband 850 lira verdim ufacık göstergeye 850 verince koyuyor adama ama takıp ona bakarak ayar yapıp gazlayınca değer diyosun Smile

Allah kimseye kaza bela vermesin.Kaput içi görüntüler videolar atacağım.

[Resim: dogan-slx-bobin-mako%20(8)-460x460.jpg]
[Resim: 7777708M.jpg]
Dediğim parçalar bunlar.Ancak marş sıkıntınız yoksa geçmenize gerek yok.Performans olarak bende bir artısını görmedim.Ama kışın kar altında bile tek marş çalışması,ve ne kadar uzun marş yaparsanız yapın platin ve meksefeyi bozmaması,ayar olmaması gayet güzel oluyor.
Emek var eline sağlık :ok
Lakin en başta söylediğimi tekrar söyleyeyim ama kızma bi slx motor bulup ona yüklensen daha güzel olmamıydı şimdi Smile
Bu kadar girip işin tadını almışsın ya daha fazlasını isteyeceksin ister istemez ondan diyorum
Yalnız ben kaputun altında başka motor görmek istiyorum fakat kolları sıvamak lazım bunada imkan yok
Keşke hepsini yapmışken dört nokta enjeksiyona geçsen herşey daha verimli ve sorunsuz olsa Smile
Sayfalar: 1 2 3 4