Tofas Team

Tam Versiyon: Trafik Sigortası karmaşası
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba Arkadaşlar

Bir konuda danışmak istiyorum. Kullandığım araç 1990 model Şahin araç babamdan bana kaldı. Daha önce sigorta babamın üzerineydi. Vefat ettiği için sigorta işlemini kendi üstüme almam gerekiyor. Sigortacımı aradım babam olsaydı 480 TL fiyatı olacaktı ancak benim ilk sigortam olduğu için 1260 TL fiyat çıkardılar araç halen babamın üzerinde bende epey bir araştırdım. Farklı bir sigorta şirketi bana arabası olan başka birisinin üzerine yapalım fiyat belki daha da düşer dedi. Benim sorum ise bu şekilde bir sakıncası olur mu aracın vizesi yok vizeyi yaptırıken yada trafikde bir sorun çıkar mı. Normalde aracı üzerimize almamız gerekiyor vasiler olarak trafik de yazan 1.derece akraba sigorta yaptıracak tüm borçlarını ödeyecek vizeye girdikten sonra aldığı evrak ile ruhsat vasiler üzerine geçecek diyor bu durumda sigorta başka bir kişi üzerine olursa sıkıntı olur mu nasıl bir yol izlemem gerekiyor yardım lütfen
Olayi Yanliş Anlamişssin Sigortaci Araci Başkabirinin Üzerine Yap Demek İstedi Arac Senin Üzerine Olup Sigorta Başkasinin Üstüne Olmaz. 

Araç Senin Üstündeyse Sigorta Senin Üzerinde Olur. Araç Baskasinin Üzerinde Olursa Sigortada Onun Üzerinde Olur. Bu Devirdede Kimseye Güvenilmez Çok Yakin Tanidigin Varsa Araci Ona Devret Ucuz Sigorta Yaptirirsin Ama Unutma Arac İçin Tüm Yetki Ona Geçer Idea
35yasin ustundesiniz o yuzden yastan indirim oldu size ilk aracinizsa normal fiyat hersene birazdaha duser
Geçen sene benim ustume aldığım 91 şahine 1850 tl çıkmıştı.Bende k.pederin ustune yaptım.60 yaslarinda falan.Hem küçük şehirde yaşıyor hem arabasi ve traktörü var.Oburku arabadan indirimle 380 tl yapmışlardı.Dun sigortayı yaptırdım 460 tl.Devlet taban fiyati 440 tl belirlemiş.

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
hocam sbm.gov sitesinden kendiniz de bakabilirsiniz fiyatlara. sonrasında istediğiniz sigortacıya gidip yaptırabilirsiniz. benim araca 2300 tl veren de vardı. ama 534 tl ye yaptırdım.
Merhaba Arkadaşlar

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Mehmet Arkadaşım aracı başlası üzerine yapmam mümkün değil Annemin rahatsızlığı nedeni ile mahkemede vasilik var satış yapamıyoruz olsaydı ilk olarak kendi üzerime alırdım. Sigortacı bana araç bizim üzerimize sigortası başkası üzerine şeklinde söyledi. Açıkcası kafam çok takıldı ne yapacağımı bilemedim.