Tofas Team

Tam Versiyon: Doğanıma komple boya
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar benim meneviş mavisi doğan L komple boya istiyor. Araç da çok fazla güneş yanığı mevcut ve hiç hoş bir görüntüsü kalmadı sanayideki boyacı arkadaşlarda hiç aşağılardan uçmuyorlar arabayı satmaya da elim varmıyor napacamı şaşırmış bi vaziyetteyim. Bide bunların üstüne kardeşim 2 kez geri geri manevra yaparken arabanın arkasını vurdu 1. kez traktörün römork una vurmuş sadece spoiler kırıldı 2. kez direğe vurdu hasar fazla değil ama 300 tl lik bir masraf var. Bende kendi kendime diyorumki arabanın arkasındaki hasarı nasılsa yaptıracağız.
1. 200 tl ye bişekilde o işi bitirteyim
2. Aracımda sol arka camurluk hariç hiç çürük yok oda tırnak üstü kadar onuda aradan çıkarttırayım
3. çok küçük ezikler mevcut bir kaç tane onlarıda düzelttireyim
Ama araca hiç boya attırmadan doğru arabayı garaja sokup boyayı garajda kendim yapayım. Hem aracın ses izalasyonunu da yaparım hem taban hem tavan göğüs hemde kapıları izole ederim. Kafamdaki düşünce bu tabi sizlerinde fikirlerini almak istedim. Eğer aramızda bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar var ise bana yardımcı olmalarını isterim. Biliyorum aramızda olmaz yapılmaz yapamazsın diyecek arkadaşlarda vardır belkide birhayli fazladır ama ne olursa olsun bu işi yapmayı düşünüyorum.

Yorumlarınızı Bekliyorum.
valla kardeş aynı şeyi bende kendi aracım için düşünüyorum elimde boya dahi var ama kapalı garajım yok elinden geliyosa yap bence ama sorun şurda camları nasıl söküceksin fitiller illa değişir sökünce o model araç için,
elinden geliyosa yap baya kara geçersin normalde 600-700 tlden aşağı boya olmaz kaporta hariç ama en fazla boya astar vernik fln en fazla 200 tl fln bulur kalanı işcilik
Kardeş evet garajda sıkıntı yok üstelik elimde bosch marka boya kompresörüde var

http://www.mevlanahirdavat.com/bosch-boya-tabancalari/856-bosch-pfs105e-boya-tabancasi-jpg411.html

Biraz boya alıp deneme yapmak istiyorum. Birde araştırma yaparken gördüm bir forumda yapmışlar yapan kişi sprey boya bastırıp onunla boyamış bayağıbi ilginç geldi bana
Bu arada bi arkadaşımda polisaj makinası da var.

http://www.mevlanahirdavat.com/ana-sayfa/1109-skil-masters-9950-ma-polisaj-motoru-1300-watt-jpg679.html
50-3000 Grit Arası Zımparalar
Kağıt Bant ve Bol miktarda Gazete Kağıdı
Macun Yaklaşık 1 Kg ve Sertleştirici
2 Kg Astar
1.5 Kg Boya
1.5 Kg Vernik
5 Lt Tiner
Pasta Mümkünse Kahverengi Pasta olsun
Cila
Mumlu Bez
Şase Siyahı Pütür Meges vs
Çelikler spatulalar
Ufo ısıtıcı

Ve en önemlisi boya tabancası ve kompresöre ihtiyacın var.Artı tozların uçuşmayacağı kapalı temiz bir ortama ihtiyacın var.Bunlar tabi gerekli teknik takımlar.İşin can alıcı kısmı işçilik.Bunuda Video paylaşım sitelerinde görsel videolardan ve çok fazlaca bu konuda bilgi bulabileceğin forumlardan nasıl boyayacağın konusunda bilgi alabilirsin.Ama illaki %100 iyi bir sonuç elde edemezsin ha onlarıda nasıl yaparsın portakal kabuğu gibi olursa onuda wetsanding diyorlar yanlış hatırlamıyorsam böyle halledersin vs.

Eğer elinde alet takımı yoksa bulaşma niye dersen eğer aracın 1980-1985 model bir Murat 131 olsa heryeri değişmiş muhtelif çokca çürüğü olsa bunu kendin yap derim paintzoomun bile olsa boyarsın.Ama eğer aracın orjinalse çürük yoksa bunu işin ehli iyi bir boyayıca yaptır derim çünkü Metalik boya düz boyaya göre daha zordur hataları öne çıkarır.

Şöyle yapabilirsin boyacıyla anlaşırsın aracını kendin sökersin izolasyonunu, yapmak istediklerini yaparsın boyartırsın kafana göre toplarsın.

Niye iyi bir boyayıca boyat diyorum, aracın durumu eğer kötü olsa mesela muhtelif çürükleri olsa orjinal olmasa boya aşırı solmalar çizikler vuruklar macun kaparmaları boya dökülmeleri çatlaklar olsa kendin yapsan önceki halinden iyi dersin ama orjinal bir arabayı kendiniz boyamaya kalkarsanız eğer ki iyi bir sonuç elde edemezsiniz yazık etmiş olursunuz.

Ama şunuda belirtmek istiyorum boyanmaz şöyle böyle demiyorum sadece oto boyama hakkında yeteli bilgi ve beceriye sahip olmadığını düşünerek söylüyorum eğerki alet edevatınız var yeterli bilgiyi sağlar biraz el becerinizi geliştirirseniz işte boş yüzeylerde metal saclarda vs deneme yaparak olur hemde yoz içindeki arabayı önlüğünün koluyla silip tıs tıs iki boya sıkıp boyacıyım diye gezenlerden çok daha iyi yaparsınız.


arkadaşa katılıyorum boyayı orantılı şekilkde yapman lasım yoksa fark olabilir kötü durur ama bunları göze alıyosan sana bi önerim var boyaya parlatıcı sim katkı ilave et bence daha parlak bi görünüm verir bi düşün bence
Arkadaşlar belki inanmayacaksınız az önce oto elektrikçi arkadaşim geldi yeni bir 126 bis almış hemde bugün. Komple boya istiyor dedi bende netten kaportaya zımpara çekenlerin videolarını izliyordum beraber yapalım dedim önce onun bis i boyayacağız acemiliği onda çıkartırım. artık Smile .

06KRL06 kardeş tavsiyelerini dikkatle okudum yukarıda bahsettiğim gibi ilk önce bir 126 bis boyayacağız üstelik acelemde yok mecburen yazı bekleyeceğim için bu zaman içinde bayağı bir araştırma fırsatım olacak. Alet takımı derken neyi kasteddiniz anlayamadım zira garajımda alet edevat çok. Üsteki mesajımda bahsettiğim eletler de mevcut arkadaş bide zımpara makinası alacak. Bakalım araştırma ve deneme yaptıkça sizin verdiğiniiz listenin dışında nelere ihtiyacımız olduğu çıkar ortaya.

Birde deneme ve alıştırma yaptıktan sonra ilk önce tamponu boyayıp bi bakarın sonra panjuru ve far çıtalarını sonra aynayı tabi bunlar plastik aksam kaporta boyamaktan birz farklıdır ama başlanğıç için daha iyi olur diye düşünüyorum.

Ustayla anlaşma konusunu düşünmüyorum çünki bazı ustaların nazı niyazı çekilir gibi değil onlarda kendilerince haklı olabilirler ama ben nazlı adamlardan pek hoşlanmıyorum.

Kardeş sen buişlerden iyi anlıyorsun galiba başını çokca ağrıtacağım gibi geliyor bana.
Bisi boyarsanız bayağı bir tecrübe olur sizin için.Öncelikle aracı komple soyacaksınız tabi ne kadar boyamak istiyorsanız ona göre yoksa tamponlar camlar vs kalabilir. sonra boya üzerinde sıkıntılı düzeltilmesi gereken kısımları macunla düzeltmekle başlayacaksınız işe tabi bu en sorunlu yerden en az sorunlu yere doğru devam edecek.Macun çekerken öncelikle boyayı tamamen kazımış olacaksınız.Macunun sertleştiricisini iyi ayarlıyacaksınız yoksa ya çabuk taş gibi olur ya da bayağı süre kurumaz.Macunu sürerken nazikçe öyle hemen dolduruyum hesabı değil kat kat süreceksiniz.Gözünüze çarpan en ufak yere kadar kazıyıp macunla düzelteceksiniz.Macunla şekil verdikten sora zımparayla öncelikle kalım sonra ince olmak üzere macunu kaporta seviyesine getireceksiniz en son en ince sulu zımparalarla macunu öyle bir şekil vereceksiniz ki elinizi sürdüğünüzde misal kapının bir kısmını macunladıysanız aynı kapının boyası gibi sizi rahatsız etmeyecek sanki sadece sarı boya varmış gibi olacak.Bundan sonra tüm araç zımparalacak.Daha sonra astar atılacak astara bir miktar aracın boyasından katarsanız aracın boyasını daha rahat tutturabileceği konusunda birkaç yerde duymuştum.Astardan sonra ortaya çıkan son hatalarda onarıldıktan zımparası çekildikten sonra mumlu bezle araç silinir ve boya yapmaya başlanır.Yalnız tüm bunlardan sonra araçda en ufak hata bile kalmalı kaporta çok düzgün olmalı sanki sıfır gibi ancak kaporta böyle düzgün ve temiz olursa atacağınız boyayı gösterir yoksa çok yerde dalgalanmalar vs boya hataları ortaya çıkar.Ancak dikkat edilecek husus boya tabancasında dikey yatay ve dairesel şekilde boyamaya dikkat edilmesi bunun hangi bölgeler için nasıl olacağını bende tam olarak bilmiyorum.Boyayıda yine kat kat atılacak boyanın tinerle karıştırılmasıdaki oranda önemli.Metalik boya için boya atıldıkdan 15 dakika sonrada verniği atılmalı diye biliyorum sonrasıda zaten boya kurur yazın sıcak havalarda yaparsanız 1 haftada boya oturur sonra da güzel bir pasta cila cillop gibi olur.

Alet edevat derken kompresör boya tabancası havalı zımpara filan bunlar olmasada olur bosch boya tabancası ne kadar performans verir onu bilemediğimden o konu hakkında birşey söyleyemiyeceğim ancak havalı zımpara olmazsa siz yorulursunuz.

Bir diğer konuda tamponları ya da plastik aksamları boyarken mutlaka plastik astarı kullanın yoksa bir süre sonra boya dökülmeye başlayacaktır.
Kardeşim aracı tamamen soymayı düşünüyorum tampon altları cam fitillerinin kenarı tamamen boyansın istiyorum zira cam fitillerinin kenarı ve içleri bayağı bir kötü durumda olmuşken tam olsun öncam fitilinin değişmesi gerekiyordu arkada değişmiş olur. hem kapı fitilleri de bayağı bir kötü durumda onlarda değişecek aslında çok iş var.

Bosch boya tabancasının performansını deneyeceğim bakalım nasıl olacak olmassa başka bir çare arayacağız mecburen. zımparaya gelince havalı değilde elektrikli olanından arkadaş alacak hem onun işi görülür hem benimki.

Tamponların panjurun ve aynalarım boyanması işleminde dediğiniz gibi plastik astar kullanacağım geçenyıl astar atmadan sadece boya sıkarak ayna boyamıştım sizinde dediğiniz gibi boya 6 ay sonra neredeyse tamamen döküldü.