Tofas Team

Tam Versiyon: tofaslarda bosta gitmek yakiti etkilermi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Slm arkadaslar sizce bizim karburatorlu araclarla hafif egimlerde felan bosa alip kullanmak daha iyimi yakit konusunda
araç tüplüyse yokuşlarda viteste inerseniz motorun vakumuyla gaz çekmeye devam eder.benzindede aynı durum var diye biliyorum.boşta inerseniz bana göre daha az yakacaktır.bu söylediklerim karbratörlü araçlar için geçerli.93 model sonrası tofaşlarda ise slx karbratör diye bilinir bu karburatörlerde cutt-off ünitesi benzinli kullanımda fazla benzini geri depoya gönderen sistem var.boşta ve viteste inerken yakıt farkını minimuma indirmek için kurulmuş bir sistem.
Cut-off elemanına sahip araçlarda arcı boşa atarsanız viteste olduğundan daha çok yakar ama eski tip karbüratörlü araçlarda boşa alırsanız rolantide yaktığı kadar gaz yakacaktır.Ama ne olur ne olmaz aracın boşa atılması tavsiye edilmez.
aynen valla
aracı boşta kullanmak her zaman zarardır asla kar getirmez.sanayiden bi abi vardı 2 yıl clio yu fırsatını bulunca yakıtta tasarruf etmek için boşa alırdım dedi 2 yılda şanzımanı dağıttı.baya anlattı boşta giderken bilmem neler falan filan zarar veriyo diye pek anlamadım ama çıkarılacak sonuç boşta gitmenin kardan çok zararı var
daha önce hiç boşa almazdım güvenlik gereği ama kompreyonda inen aracın motorda 0 yakıt oluyorsa bu motora ciddi derecede zararlı.lpg her ne kadar kuru bir yakıt olsada günümüz lpg leri eskiye nazaran biraz daha yağlı oluyor.ben ne zaman aracımı salsam araba viteste ama ayağım debriyajda olur harhangi bir stop etme ve kontrol kaybına karşı.yani kompresyonda 0 yakıt diye bişey yok bence az miktar yakıt var yine bu cutt off lularda dahada indirgenmiş tasarruf için yinde halen aracımı salmam yokuşta ama salarsamda araba viteste ve ayağım debriyajda olur.şehir dışında yüksek süratlerde denemem bile.az yaksın diye kontak kapatan maceraperestleride gördüm aman deyim hiç birşey canınızdan kıymetli değil.Allah korusun.
Kontak kapatmakmı? Yuh artık.. Özellikle bizim araçlarda hiç yapılmaması gereken birşey. Benim marş motoru tutukluk yapıyor arada zaten yapmam öyle birşey Smile
Napalim arkadaslar denemek icin simdi bile 5 liralik gaz attim sehir icinde on bir kilometre gitti.
Ben 3 Yıldan Beri Atıyorum Hem Uzun Yolda Hemde Şehiriçi Yakıtı Etkiliyor Hem Rahat Sürüyorum Bu Şekilde
Konu geçmiş ama sonradan bakanlara bilgi olsun.Ben bizzat Brc 2a ve Atiker yetkili servisindeki mühendise sordum, elcevap; " Arabayı boşa alırsan, motor stop etmesin diye, motora yakıt vermeye devam edilir. Ancak viteste gidersen (ya da bir üst vitese alarak devam edersen daha rahat olur ki) motora yakıt verilmez çünkü, zaten tekerleklerdeki güç motoru devam ettirmektedir." Bu söylediğiğim o zamanki arabam 2005 megan için söylenmişti. Karbüratörlü araçlarda ne olur bilmiyorum ama mantık aynıymış gibi.
Sayfalar: 1 2